Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и министърът на икономиката и развитието на Туркменистан Бабамират Таганов откриха Втората сесия на българо-туркменистанската междуправителствена комисия в град Ашхабад, Туркменистан.

 

"Българският бизнес проявява засилен интерес към динамично развиващата се икономика в Централно-азиатската държава и има готовност да се включи в актуални проекти с доставки, строителство и услуги", обяви министър Стойнев пред министър Таганов.

 

Туркменистанската страна представи проекти в различни сфери, сред които и селското стопанство, в които да участват български компании. Дискутирани са възможностите и за доставка на български машини и оборудване за развитие на хранително-вкусовата промишленост в Туркменистан.

 

По инициатива на българския бизнес е обсъдено и създаването на съвместна търговска палата и "Търговски дом" – български в Ашхабад и туркменистански в България, които да улеснят контактите между двете страни и директния обмен на информация относно търгове, обществени поръчки и съвместни проекти.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!