Познато лице от аграрния сектор ще е един от заместник министрите на МЗХ, заявиха пред Фермер.БГ запознати с реденето на кадровата аграрна политика в новия кабинет. Твърденията се потвърждават от днешното изказване на министър Десислава Танева пред БНР, като тя казва, че е готова с политическия си кабинет и ще го обяви идната седмица. От думите й се разбра, че в него влизат хора - познати лица за земеделския сектор.

 

Един от другите възможни заместник министри е и Цветан Димитров, който отговаряше за сектор Животновъдство по времето на управлението на ГЕРБ от 2009-а година.

 

В предаването Неделя 150, Танева по отношение на проблемите в Дъражвен Фонд "Земеделие", когато го ръководеше Калина Илиева, оказала се по-късно без диплома за завършено висше образование, Танева каза, че "мандатът на Орешарски, в който управляваха фонда с двамата изпълнителни директори, категорично, може да питате и земеделците, беше най-лошият период в управлението на фонда. И периодът на Калина Илиева изглежда много блед на фона на излагацията, на това, което се случи последната година"


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!