Прилагане на работещи решения в земеделските стопанства . Това е принципът, който фирма Агритоп приема за своя мисия. Това каза Николай Стефчов, собственик на компанията по време на Петата национална среща на Асоциация на земеделските производители в България, на която Агритоп е партньор.
 
„За четвърта поредна година фирма Агритоп участва в събирането на земеделските производители в България. Радваме се, че в страната има такава активно действаща структура, която да се грижи за него. Тази асоциация директно  поставя проблема и търси последователно решение. За нас това е начинът за работа и затова заставаме зад тях“, каза Стефчов.
 
 
Собственикът на компанията представи инженеринг дейността, като коментира пълния процес от идеята до създаването на проекта на фермата. Агритоп разполага със солиден набор от професионалисти, които всекидневно се ангажират с управлението на вашите проекти.
 
 
„Инженерингът е голямо понятие. Ние го наричаме така,  тъй като вече реализираме пълния процес от идеята до създаването на проекта. Имаме екип, който се занимава с всички дейности по събиране на всички разрешителни документи, проектантски екип, който повече от 7 години е активен в бранша – архитекти, конструктори, технолози. Това са професионалисти и благодарение на тях успяхме да направим строителен екип. По този начин успяваме да изградим проекта от началото до края и да поемем отговорност, а и нещо още по-важно – да продължим да работим с фермера“, обясни Николай Стефчов. 
 
 
По време на презентацията пред земеделските производители експертът представи правилната посока за създаване на една ефективна и печеливша ферма. По думите му не бива да се пренебрегват предварителните анализи за резултата от направената инвестиция. 
 
Николай Стефчов коментира бъдещата стратегия на компанията, като тенденциите, на които ще заложат специалистите са главно дейности, свързани предоставяне на допълнителни знания, чрез обучения на  българските фермери, както за правилното проектиране и оборудване на фермите, така и по отношение на управлението на стопанствата и прилагането на добрите практики.  Също и разширяване на търговските и складовите си бази, с цел по-качествени и бързи доставки и обслужване.
 
 „Искаме да заложим и да популяризираме най-важните фактори за развитието на един животновъден обект, искаме да предадем колкото се може повече информация. Ако има нова тенденция, тя по-скоро е свързана с дейност за семинари и прояви от такъв тип, за да съберем българските фермери с техни немски колеги, като вече имаме потвърждение от 6 такива. През последните години сме завели над 100 български животновъди. Интересът ще бъде взаимен и се надяваме да успеем да възбудим интереса и в българските им колеги, за да могат да приемат новите тенденции“.
 
 
Собственикът на Агритоп представи и част вече реализираните цялостни проекти на фирмата. На базата на тези ферми, Николай Стефчов обърна специално внимание на легловата зона в обора, постелите, въздуха, поенето, храненето и хранителните пътеки и др.
 
„Всичките решения трябва да са работещи за фермерите. Всъщност това е най-важното нещо, което приемаме като наша мисия – да погледнем всички детайли, да ги покажем, да обърнем внимание. Интересът ни е взаимен, фермерът трябва да се развива, за да можем да се развиваме и ние. Просто е и логично“.