Събирането на животновъди, браншови организации и търговски фирми от сектора с една обща цел -  развитието на месодайното говедовъдство с повишаване на производителността и ефективността на месодайните ферми, водеща до качествен краен продукт, направи форума така успешен.
 
 
Фирма Агритоп е с над 10 години опит в сектор животновъдство. Дейността им основно е насочена към животновъдния сектор, към фермерите и към техните сдружения. Ето какво каза Момчил Тасков, търговски мениджър на Агритоп за тяхното участие във форума: 
 
„Благодарим на организаторите за поканата за участие на първия форум СТЕКСПО, за който се надявам, че ще стане традиция. За мен асоциацията за развъждане на месодайни породи в лицето на Андрей Чалъков е най-правилно развиващата се асоциация в България. Приехме да подкрепим СТЕКСПО, защото сме уверени, че има бъдеще в месодайното говедовъдство, когато се базира на качество и ефективност . Гордеем се с фермите за угояване, които изцяло сме изградели и оборудвали и в монета са един рентабилен бизнес. Смятам, че има с какво бъдем полезни на животновъдите от месодайния сектор.
 
Големия интерес и посещаемост на СТЕКСПО показва, че това е верния път по който трябва да вървим. В Европа повечето форуми протичат точно така, в реални условия за да може да се види фермата, животните, хората проектирали фермата, доставчиците на машините, сервиза. Защото в животновъдството се работи 24 часа, 365 дни в годината. Подкрепям идеята на организаторите да има повече конкурентни фирми по време на форума, по този начин фермерите могат по добре да опознаят пазарната среда. Както и това, че можем да видим крайния резултат - хубаво и качествено българско телешко месо от добре гледани животни.Надявам се фермерите да разберат значимостта на правилното хранене и правилното отглеждане на животните. Мисля, че България ще има голям потенциал в следващите няколко години да продава качествено телешко и говеждо месо.“
 
 
По време на СТЕКСПО Агритоп  презентира товарачите Weidemann. Това са товарачи, които са специализирани за животновъдни ферми.  Представени бяха три от най-ефективните модела на немската фирма Weidemann 4512, 1260 и 3070. 
 
 
Ширина на Weidemann 1260 е по-малко от 1 метър и му позволява да преминава през по-тесни врати и да работи безпроблемно и в по-тесни пространства, както в обора, така и в откритите пространства във фермата. Дизеловият мотор е с мощност от 35 к.с. и в съчетание с ефективната хидравлична система осигурява капацитет за повдигане на товари до 1357 кг при височина от над 2.8 м.
Добре познатия на българския пазар компактен телехендлер на Weidemann 4512, който е незаменим помощник в почти всички ферми на наши клиенти, успя да очарова фермерите посетили СТЕКСПО. Той е с  радиус на завиване от 821 см и височина на повдигане над 4 метра.
 
 
Weidemann 3070 е представител на по-мощната серия. Подходящ е за работа в по-големи стопанства и се справя с лекота с големи квадратни и кръгли бали, зърно и насипни материали. Машината има висока продуктивност при работа в биогаз инсталации. Моделът, който беше представен на форума, е модификация с телескопично рамо.
 
Първият  форум „СТЕКСПО 2016 – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“, организиран от АРМПГБ, с любезното домакинство на Агролес Димов ЕООД се проведе от 30 септември до 2 октомври в село Стефан Караджово.