Изключително модерен доилен център изгражда фирма АГРИТОП в кравеферма в с.Самуилово, собственост на Филип Малев. Оборудването е на шведския производител DeLaval, световен лидер в техниката за доене и оборудване за животновъдни ферми за отглеждане на крави, биволи, овце и кози. Високотехнологичната система за доене се доставя от фирма АГРИТОП, официален представител за България на DeLaval (на снимката горе: Лъчезар Дилов – проектант, Николай Стефчов – управител на фирма „АГРИТОП“ ЕООД, Момчил Тасков – регионален търговски мениджър, Мария Делиева – финансов мениджър)

 

Оборудването включва модерна доилна зала DeLaval, тип ПАРАЛЕЛ 2х12, при който животните са позиционирани перпендикулярно на канала за дояча и така се гарантира най-високо удобство и комфорт за работа при издояване. Едновременно ще бъдат издоявани 24 животни, чрез доилни апарати вакуум система, която отвежда млякото директно в охладителен млечен танк за съхранение на мляко. Така се гарантира високата хигиена и запазване на качеството на млякото, което няма директен достъп с въздуха и обкръжаващата среда.
 

снимка: Доилна зала, тип ПАРАЛЕЛ 2х12, DeLaval
 

Модерната доилна инсталация внедрява във фермата системи за автоматизация чрез компютъризирана система за идентификация и управление на стадото от DeLaval, т.нар.система ALPRO. Така всяко животно се идентифицира индивидуално от системата и ефективно може да бъде контролирана разгоненост на животните, издоеното количество мляко, групиране на животните според лактационния период и т.н.
 

Филип Малев:
„Благодарение на модерната доилна инсталация и системата за управление на стадото във фермата ще се поддържат високи нива на хигиена, прецизен контрол на животните и очакваме това да допринесе за повишаване на млеконадоя. Доилната зала позволява автоматизиране на целия процес на доене, което ще спести време и ще запази високото качество на млякото. Инсталацията е и с вградена система за измиване и дезинфекциране. Към момента в кравефермата се отглеждат над 800 крави и с новия модерен доилен център ще се превърнем в най-модерната ферма в България. Също така много съм доволен от съвместната работа с фирма АГРИТОП и най-вече с регионалния мениджър – Момчил Тасков“.

 

„Важно е да се знае, че здравето и хигиената на животните са най-важния фактор за постигане на висок млеконадой и качествено мляко и животновъдите не бива да подценяват това“, коментира Момчил Тасков, Регионален търговски мениджър на фирма АГРИТОП за Южна България. Като изключителен представител за България на DeLavalфирма АГРИТОП се задължава да предлага на своите клиенти най-новите и актуални решения в сектор мляко. Мога да уверя всички наши настоящи и бъдещи клиенти, че с работещите решения на фирма АГРИТОП те винаги ще бъдат една крачка пред останалите в сектор животновъдство.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!