Едно от най-големите световни изложения за селскостопанска техника - Агритехника 2022 няма да се проведе. Изложението е отложено за 2023 година.

 Гласувайте:  Одобрявате ли Иван Иванов за земеделски министър?

С оглед на текущото национално и глобално развитие, свързано с пандемията Covid-19, бързо нарастващия брой случаи в световен мащаб и свързаните с това ограничения за пътуване, заедно с официалните разпоредби, DLG заключи, че търговското изложение ще се проведе от 12 до 18 ноември 2023 г. в Хановер, Германия.
 
През пролетта на 2022 г. Агритехника щеше да бъде международното място за среща на целия селскостопански сектор и агробизнес. Иновациите трябваше да бъдат в центъра на вниманието и да доставят необходимите импулси за устойчиво селско стопанство.

Наградите на Агритехника: Златен медал за машината, която може всичко

„Със съжаление констатираме, че след влошаващата се пандемична ситуация през последните седмици и произтичащите от това действащи официални разпоредби, възникна  извънредна ситуация, при която безпроблемното изпълнение на Агритехника вече не е възможно. Заедно с Асоциацията на селскостопанските машини VDMA и консултативния съвет на изложителите на търговското изложение, решихме да отменим Агритехника през 2022. Взехме това решение, зачитайки нашите отговорности към здравето и безопасността на всички.

Много от нашите изложители, партньори, посетители и членове, както и целият екип на DLG, вече са инвестирали в обширна подготовка. Сега фокусът ни е върху подготовката на Агритехника 2023, както и другите национални и международни DLG събития и търговски панаири, които са насрочени за следващата година“, каза д-р Райнхард Грандке, главен изпълнителен директор на DLG.
 
Цифровата платформа остава онлайн
Допълнителното цифрово приложение към Агритехника, което стартира през ноември 2021 г., ще продължи да бъде достъпно на DLG-Connect до края на март 2022 г. Посетителите на платформата имат възможност да научат безплатно за актуални предложения и информация от производителите на селскостопанска техника. Но също така и да участват в дигитални събития и да осъществят бърза и лесна връзка с компании и фермери директно в приложението.