„Агрион“ награди един от победителите в традиционния конкурс „Фермер на Тракия“, който се провежда за 19-и път. Мария Николова получи приза от оперативния директор на компанията и Агробизнесмен на 2020 г. – Николай Минев.

„Като фермер и земеделец поздравявам всички наградени, които с труда, иновациите и амбициите си, показват, че дори и в настоящите условия земеделието е устойчив бизнес, който успява да оцелява дори в най-тежката ситуация. 

Искам да ви уверя, че „Агрион“ ще продължи да бъде коректен партньор на българските земеделци – както с финансовите услуги, които предлагаме, така и с прозрачните и честни условия за наемане на земя“, заяви Минев при връчването на наградата.

Мария Николова е представител на младото поколение фермери, което прилага иновативни технологии в работата си. Заедно със съпруга си тя управлява образцова оранжерия край Цалапица, където отглеждат семена и зеленчуци по най-високите световни стандарти.

Всяка година студенти от Южна Африка стажуват в нейната ферма и трупат опит. Мария и съпруга й са дистрибутори на холандския производител на семена „Енза Заден“.