Търсиш или предлагаш зърнена, бобова или маслодайна култура, но си затруднен от бавните комуникационни канали за търговия, искаш да осъществиш директна и бърза връзка? Тогава влизаш в интернет и пишеш  Агринайзър.

Какво е Агринайзър?

 Кристиан Иванов – създател на платформата  Агринайзър

"Агринайзър е най-просто казано електронен портал за търговия със зърнени, маслодайни и бобови култури. Целта на платформата е да помогне на продавачи и купувачи да се срещнат онлайн и да договорят сделка със зърно директно, без да се налага да звънят по телефона и да губят време."

Как действа системата?

Ако продаваш:

 - Посочваш културата, която предлагаш и предоставяш кратка информация за нея, като това дали е био или не, каква е влагата ако е известна и дали е от стара или нова реколта. На практика можеш да направиш и оферта „на зелено“;

- Системата автоматично показва областта и региона, от който продукцията се предлага за вземане;

- Определяш търсената цена и количество, което предлагаш;

- Казваш на купувача периода, в който можеш да предоставиш стоката за товарене;

- Можеш да заявиш как и кога искаш да ти се плати, както и да прикачиш сертификат за качество и снимка на самата продукция.

Изчерпателната информация е мотив за купувача да тръгне да преговаря. Валидността на офертата ти е от 7 до 30 дни максимум, така че да има ефективност.

Ако купуваш:

 - Можеш бързо и лесно да намериш суровината, която ти трябва в пазара, ползвайки филтрите за по-лесна навигация;

 - Избираш си конкретна оферта и можеш я разгледаш в детайли;

 - Тук системата дава възможност да изпратиш контрапредложение, в което ти можеш да определиш цената, която даваш, количеството, което търсиш и всички други условия, които искаш да договориш;

 - Накрая определяш срок, за който важи контраофертата.

Ако срокът изтече и не получиш отговор в този период, офертата отпада автоматично. Така системата поддържа една постоянна актуалност на предложенията в реално време.

  Кристиан Иванов – създател на платформата  Агринайзър

"Обменът на информация се случва в реално време. Тези предложения имат определен срок, така че в момента, в който то бъде изпратено до насрещния продавач или купувач, той получава известие и знае, че в  Агринайзър има предложение, което трябва да види и да прецени дали иска да го приеме, да го отхвърли или алтернативно да прецени дали иска да преговаря, като изпрати обратно своето ново предложение към купувача."

Агринайзър известява потребителите и с есемес, така че, когато предложението се изпрати, човек може навременно да разбере, че то вече го очаква.

Обективни преговори

През цялото време на преговорите не виждаш самоличността на човека отсреща, но следиш всички нужни параметри, за да договориш сделка. Това е ключов и иновативен момент в бизнеса.

 Кристиан Иванов – създател на платформата  Агринайзър

"Не трябва да има значение кой е продавачът или купувачът в съответния преговор, а целта ни е да дадем достатъчно сила на двете страни да договорят условията, които искат, без да се притесняват кой стои насреща. Всеки да си гони интереса абсолютно систематично, така както би го направил в една абсолютно безпристрастна среда, каквато е Агринайзър." 

Вече имате сделка. Сега системата разкрива кой сте и кой стои отсреща. Свързва двете страни, за да могат да преминат към изпълнение на физическата доставка и всички подробности по сделката.

Демократизиране на пазара

За  Агринайзър няма значение колко малък или голям си. Системата демократизира пазарните отношения и дава възможност на всеки да продава и купува.

 Кристиан Иванов – създател на платформата  Агринайзър 

"Платформата ни е точно една година на пазара и до момента имаме над 1000 регистрирани зърнопроизводители, преработватели, търговски компании от цялата страна. Имаме 21 000 т, изтъргувани до момента през  Агринайзър, на стойност малко над 7,5 млн. лв. Това ни показва, че пазарът има нужда от такива технологични решения и ще се опитваме да продължаваме в същия дух."

Развитието на Агринайзър върви в крак с темпото на офертите – почасово. Затова създателите вече мислят за нови хоризонти, разрастване, но и още по-голяма детайлност на услугата.

Тo be continued...

 Кристиан Иванов – създател на платформата  Агринайзър 

"Ще продължаваме да развиваме платформата на нашия пазар и бихме искали до края на тази година да я отключим и за румънския пазар. Това дава още повече стойност на продавачи и купувачи да могат да търгуват както вътрешно в страната, така и през граница. Освен това бихме искали да добавим и няколко спомагателни услуги за потребителите. В това число влизат и лабораторни услуги на достъпни цени. Искаме да гарантираме плащанията между двете страни, транспортни услуги и други изненади."

Независимо дали купуваш или продаваш, колко търсиш и за колко даваш, с Агринайзър можеш да си спокоен, че винаги ще успяваш.

Включи се сега!

Вижте как да го направите бързо и лесно на www.agriniser.com.