Министерският съвет прие днес състава и позицията на българската делегация за първата сесия на българо-египетската комисия за икономическо сътрудничество, съобщи правителствената информационна служба.
 
 
Форумът ще се проведе на 31 януари и 1 февруари в София. За нашата страна селското стопанство има водеща роля в двустранните отношения. За съпредседател на комисията правителството определи министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Египетската делегация ще се ръководи от д-р Сахар Насър, министър на международното сътрудничество и инвестициите.
 
По време на сесията ще бъдат обсъдени перспективите и възможностите за сътрудничество в областта на търговията, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, земеделието, храните и горите, туризма, труда и социалната политика, образованието, науката и културата.
 
„Сред обсъжданите теми е двустранно съгласуване и одобрение от египетска страна на сертификатите за износ за Египет на редица български селскостопански продукти“, допълниха от пресслужбата на Министерския съвет.