Над 50 000 посетители от България и чужбина се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март, когато ще се състои Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“. Най-големият на Балканите форум на агробизнеса  за първи път ще се проведе по едно и също време  с Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“ и  Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“. 
[news]

Панорамата на селското стопанство, хранителната и винарската индустрия допълват Специализираната изложба „БиоАгра“, Международната изложба за пчеларство „Апи България“, Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“ и изложбата  „Вкусовете на Италия“. Проявите ще съберат производители и дистрибутори от над 170 бранша, свързани от общи маркетингови цели.
 
Това обяснява и засилващия се интерес на български и чуждестранни фирми към „Агра 2015“. Вече са ангажирани три панаирни палати, както и обширни открити площи край тях. Повечето изложители предпочитат да разположат експозициите си на закрито, тъй като условията за представяне и делови срещи са по-добри. 
 
Те ще презентират технологии, машини и инвентар за растениевъдството и животновъдството, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника, услуги,  биопродукти. Акценти отново ще бъдат развитието на българското животновъдство и екологичното фермерство.

 
Като основни фактори за участието си фирмите посочват търговската ефективност на „Агра“, нейния престиж, големия брой посетители и отличните условия в Международен панаир Пловдив, показват данни от социологическо проучване по време на миналогодишното издание. Причина за интереса към деловия форум е и постигането на целите, които са си поставили изложителите: бизнес контакти и сделки, реклама на нови продукти и услуги, намиране на пазари.
 
За първи път в 23-годишната история на Международната селскостопанска изложба заявки се подаваха седем месеца преди откриването, като чуждестранни фирми стартираха записванията за „Агра 2015“ през август. Посолствата на Холандия и Чехия вече ангажираха щандове, за да представят компании от своите държави. Мащабно присъствие имат изложители от Гърция.
 
Българският бизнес също се включва активно, за да повтори солидното си представяне от миналата година, когато отбеляза ръст от 8%. Очаква се нашите изложители да бъдат силни претенденти в традиционния Конкурс за иновации, който се организира в рамките на Международната селскостопанска изложба. 
 
„Агра 2015“ ще бъде най-доброто изложение в Югоизточна Европа, прогнозира  д-р Иван Соколов,  председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Принос за това има и новият формат, в който се провежда. Очаква се комбинацията от седем бизнес прояви с обща маркетингова насоченост да привлече над 50 000 посетители от страната и чужбина. 
 
Пред тази широка аудитория компаниите ще могат по най-ефективен начин  да представят новости за целия цикъл на производство на селскостопански изделия, екопродукти, храни, вина и напитки –  методи за  обработване на земята и отглеждане на лозя, нови сортове растения и породи животни,  оборудване за ферми, технологии и техника за преработка  в хранителната и винарската индустрия, опаковки за готовите продукти, както и за предлагането им в магазини, заведения и хотели. 
 
„Агра“, „Винария“ и „Фудтех“ отново се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните. 

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!