Нищо не може да замени живия контакт. Това е изводът от трийсет и първото издание на Международната специализирана изложба за селско стопанство АГРА 2023.

АГРА 2023 

По-мащабна, по-интересна и най-вече - изключително полезна. Така видяхме тозгодишната АГРА 2023. 

И числата го доказват. 

20% ръст на посетителите спрямо миналата година. Данните ни бяха предоставени от Международния панаир Пловдив, като оттам посочиха, че само чрез билети изложбения комплекс е посетен от 52 000 души, и тази бройка е без да са сметнати онлайн регистрациите, подчертаха от панаира. 

35% пък е ръстът на изложбените площи. На тях 611 изложители от 25 държави в рамките на пет дни представиха машини, препарати за растителна защита, торове, семена, дигитални и иновативни продукти на вниманието на гостите на експото. 

Впечатляващо, нали? 

Без съмнение партньорството между Международния панаир Пловдив и Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България АГРОТЕХ, което се осъществи за втора поредна година, даде съществен принос за всичко това. 

48-те компании, членове на асоциацията предложиха на гостите на изложението новостите в аграрната техника и технологии - иновации, дигитализация, нови, работещи и устойчиви решения в помощ на земеделските производители. 

Много от тях - премиерни за България. 

Съчетанието на професионална консултация с възможността за контакт и обмяна на идеи бе оценено от посетителите, а стотиците сключени сделки са доказателството за изключително успешния тандем между панаира и асоциацията. 

Хората дойдоха, видяха и се убедиха, че панаирът работи! 

Николай Митев, председател на АГРОТЕХ: АГРА е на международния календар на изложенията.

По инициатива на асоциация АГРОТЕХ тазгодишното издание на изложението бе съпътствано от Street Food Fest. Много музика, танци, игри и вкусна храна забавляваха гостите на панаира. 

След четиригодишната пауза бе възродена и една емблема - най-старият и авторитетен еноложки форум не само у нас, но и в Югоизточна Европа - наградите “Златен ритон” част от международната специализирана изложба „Винария 2023“, която се проведе успоредно с АГРА. 

Изключително интересна и полезна делова програма.

Съпътстващата програма от любопитни дискусии, конференции и семинари за всички, ангажирани в аграрния сектор, както и наградите за иновации, бяха част от мероприятията по време на изложението, впечатлило с мащаба и разнообразието си. 

Показателно е как практическата насоченост, съчетанието на бизнес и наука, успя тази година да даде пълна картина и възможности на земеделските производители и всички гости на панаира, така че те да получат и знания, и контакти с бъдещи партньори. 
 

Гледайте лайфовете на Агри.БГ от АГРА 2023 

Започва АГРА 2023 в Международен панаир в Пловдив

Откриване на АГРА 2023 в Международен панаир в Пловдив

Разходка из АГРА 2023 в Международен панаир в Пловдив

Разходка из палата 11 на АГРА 2023 в Международен панаир в Пловдив

Разходка из FoodTech на АГРА 2023 в Международен панаир в Пловдив