Някак очаквано, предвид ситуацията с COVID-19 международната селскостопанска изложба АГРА 2021 се отлага за нов период на годината, съобщиха организаторите.

Въпреки COVID-19: Световният пазар на агротехника възлиза на 142 млрд. eвро

30-ото издание трябваше да се проведе от 24 до 28 февруари в Пловдив. Заради динамичната епидемиологична обстановка и в изпълнение на разпоредбите на официалните власти Международен панаир Пловдив обмисля други дати за провеждане на деловия форум.

„Надяваме се възможно най-скоро да ви посрещнем на този форум за иновации и успешни делови проекти, за да открием заедно нови възможности за развитие на агробизнеса“, пишат организаторите.

Новите дати ще бъдат оповестени своевременно, за да се осигури пълноценна подготовка на следващото издание на едно от най-мащабните събития за агробизнеса в Югоизточна Европа. 

Всяка година АГРА привлича над 40 000 посетители от страната и чужбина. Статистиката за миналата година показва, че директните изложители и представени фирми са били 380 от 25 държави – с шест повече от 2019 г.

За първи път беше организиран конкурсът „Нов продукт на българския пазар“, в който се състезаваха 40 изделия. Рекорд отбеляза традиционният конкурс „Изборът на потребителя“ – 119 експоната бяха оценени от близо 3000 анкетирани посетители. В Конкурса за иновации бяха представени 63 разработки от АГРА и съпътстващите изложби „Винария“ и „Фудтех“.