Трима късметлии, посетили селскостопанската изложба АГРА 2009, спечелиха наградите, които по традиция раздава Международен панаир Пловдив. Имената на печелившите бяха изтеглени вчера пред шеста палата сред хилядите анкетни карти, които посетителите получаваха заедно с входния билет и пускаха в специална урна. Нотариус Светла Йорданова бдеше за прозрачността и законноста на процедурата. Големият бонус – бензинова мотофреза, отиде при тракториста от Чирпан Таньо Стоянов. Електрически моторен трион спечели Райко Чифликджанов, производител на картофи от самоковското село Алино. Монтьорът Георги Маринов от с. Никюп, Великотърновска област, пък получи бензинова водна помпа.
 
Това беше и едно от малките радостни събития на тазгодишното изложение Агра 2009.
 
Въпреки негодуването на фирмите изложителки, международната изложба се проведе отново през месец февруари, като за разлика от предишните 2 години, които ще се запомнят със слънчево време и пролетни температури, тазгодишната Агра бе придружена с дъжд, сняг и много студ. Като добавим и лошата пътна обстановка в цялата страна много хора, които имаха намерение да посетят изложението си останаха в къщи и го проследиха от новините по телевизията и интернет.
 
Освен по-малкият брой посетители, Агра 2009 ще бъде запомнена със заледените пътеки, студените бунгала, където фирмите изложителки провеждаха срещите си и вкараните в действие изложбени експонати - машини  за изриване на снега от изложбените площадки.
 

Посетители и изложители се надяват, че следващата година изложението ще се проведе в по-подходящо време – месец март, както в първите години на изложбата, а също така в останалите празни палати.  Ако това не се случи много изложители се заканват да ограничат до минимум участието си и да се представят символично. Ако това се случи ощетени ще бъдат ощетени всички и изложители и посетители, дошли да си сверят часовниците с новите иновации и технологии в земеделието.

 

 

снимки: Трактор.БГ