Общо 9 млрд. лв. са получили земеделските производители чрез директни плащания в програмния период 2007 – 2014 година. Към тях са включени агроекологичните мерки, които са с характер на директни плащания по втора Ос на програма. Това заяви на пресконференция изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов, предаде репортер на Фермер.БГ
 
Заявленията, които се администрират по всички схеми, които са над 30, са с растящ брой, посочи Порожанов. Обръщаме специално внимание на животновъдните плащания, за да се види какви плащания има там през 2015 година. 273 млн. лв. са влезли в сектор „Животновъдство“ само за 2015 година, в средствата е включена и извънредната мярка във връзка с руското ембарго, заяви дирекорът на ДФЗ.
 
По ПРСР миналата година за финализиране на абсолютни всички мерки са изплатени 1,345 млрд. лв. В сравнение с 2014 година се отбелязва ръст на плащанията от над 500 млн. лв. Обобщението на всички плащания – това е усвояването на бюджета по всички плащания. Не са усвоени 24,5 млн. лв., което представлява усвояване от 99%, каза още Румен Порожанов.