Нови разработки за оранжерии в областта на софтуерните решения, сензорите и роботизацията, а също така системите за осветление и филтрация на водата бяха представени на изложението 2018 в Амстердам.

Вергиния Кръстева: Схемите за обвързана подкрепа са направени справедливо


GreenTech е международно специализирано изложение, посветено на земеделието. То е с фокус върху ранните стадии на отглеждане, международните производители в сферата на хранителната промишленост и декоративното градинарство, съобщава greenhousegrower.com.

 

[news]
През 2018 г. бяха представени напредничави технологични разработки за повишаване на производителността на оранжериите с цел намаляване на използваните ресурси.

Микроклиматичен датчик (30MHz)

Безжичен датчик измеря нивото на налягане на парата, влажността, температурата на растенията. Получените данни помагат за по-точно определяне на минимално необходимото количество вода и избягване на преразход.

Service Engine (Royal Brinkman)


Софтуерът подпомага управлението на оранжерията. Бързо оценява проведените операции и планира следващите задачи. Служи за менажиране на цялата оранжерийна техника.

ISO++ (Bom Group)


Специални оранжерийни екрани, конструирани за по-добро проникване на естествената светлина. Водят до спестяване на енергоразходи.

Модул, поддържащ баланса на влагата (Priva)

Този модул фиксира количеството поглъщана от растенията вода, наличието й в почвата и скоростта на изпаряване. Автоматично съставя разписание за подаване на вода, базирайки се на условията в околната среда и потребностите на културите.

Устройството е подходящо както за оранжерии, така и за полето.

Poseidon Sodium Extractor (Van der Ende Group)


Неголяма филтрираща система, която почиства водата от натрия, като съхранява в нея всички други хранителни вещества. Позволява да се понижат разходите за вода с 80%. Как? Чрез повторната й употреба.

Следва продължение…