2017 г. бе интересна за технологиите в селското стопанство. Станахме свидетели на интригуващи нови продукти, но какво ни очаква занапред?

В днешния материал ще ви предложим поглед към световни стартъпи, свързани с предизното земеделие, които скоро ще направят фурора на пазара.

1/ Abundant Robotics — Хейворт, Калифорния

Става дума за вакуумен робот-събирач на плодове. Очаква се тази година той да бъде пуснат в продажба.

2/ Arable — Принстън, Ню Джърси

Датчикът Arable Mark, работещ в полеви условия, събира данни от повече от 40 геоточки. Така осъществява анализ на метеорологичните условия, болестите по културите и насекомите-вредители, прогнозира слани и управлява процеса на напояване.

3/ Blue River Technology — Сънивейл, Калифорния

Технология See&Spray за внасяте на пестициди с променлива скорост. Представлява още робот за събиране на листата на салати, умее да анализира изображения и да събира и разпознава образци.

4/ Bosch Agriculture — Щутгарт, Германия

Иновационната технология Smart Spray от Bosch може да смесва и прилага различни активни съставки по заявка на потребителя. Апаратът прави избор, изхождайки от вида плевел.

5/ Descartes Labs — Лос Аламос, Ню Мексико

Тази технология използва алгоритми, за да прави анализ на фотографии на земното кълбо и да прогнозира.

6/ Precision Planting — Тремонт, Илинойс

Автоматизирана система за контрол на SeederForce и селектор mSet.

7. Semios — Ванкувър, Канада

Semios са създали революционен и екологичночист метод за управление на популациите от вредители за кратък период от време чрез използването на RF-модули на база SNAP и шлюзове.

По материали на PrecisionAg