Системите за автоматично управление са неизменна част от работата ви като фермер, като значително намаляват труда и разходите за обработка, сеитба, торене и прибиране на реколтата. Със своите различни функционалности те ви помагат да вземете най-доброто решение за своето стопанство. 

Ефективността на автопилотите обаче може да бъде възпрепятствана от отслабени GNSS сигнали в отдалечени райони. Управлението на монтираното на земеделската техника оборудване също може да бъде предизвикателство. 

Тук на помощ идва моделът Sveaverken F100, който се предлага на българския пазар с нови 6 функции. Шведският производител на иновативни решения за прецизно земеделие има над 100-годишна история. Брандът е добре познат на все повече земеделски производители и търговци, а новата му версия дава отговор на много ваши проблеми по полето.

Четете още: Автопилотът Svea F100 е фаворит на все повече български фермери

Galileo PPP

Във всяка система за автоматично управление функциите за корекция играят решаваща роля в осигуряването на точни данни за позициониране. Добрата новина е, че от януари тази година имате достъп до услугата Galileo PPP. Тя е подходяща за потребители, които не разполагат с близка референтна станция за мрежови данни и не са закупили мобилна базова станция. Най-голямото предимство на Galileo PPP е, че е безплатна услуга, не се нуждае от мрежова връзка и осигурява точност от около 10 см.

Суперниска скорост

Когато изпълнявате деликатни задачи, които изискват прецизност при ниски скорости, режимът за суперниска скорост е от голяма помощ. Независимо дали сеете или пръскате, тази функция ви гарантира точност и стабилност на работа при скорост под 1 км/ч. 

Настройки на мъртвата зона

Сблъсквали ли сте се с проблема с въртенето на волана, но без задвижващите колела да се помръдват? Ако е така, то тази функция е точно за вас. При тракторите и другите селскостопански машини мъртвата зона се отнася до специфичен диапазон на движение на волана, който не води до реално завъртане на колелата. С новата версия на SVEAVERKEN F100 въведете стойностите на мъртвата зона, когато воланът не работи, и по този начин ще можете да управлявате колелата.

Функция Tramway 

Предпазването на посевите от утъпкване е от решаващо значение за успешен добив. Но пръскачките често повреждат посевите по време на работа, тъй като липсват очертания, които да маркират растенията и да ги предпазят. 

С новата функция Tramway очертанията за пръскане могат да бъдат маркирани в жълто под синята насочваща линия и според ширината на редовете. Тази част от полетата ще остане незасята, позволявайки растителната защита да бъде извършена само по т.нар. трамвайни линии, за да се предотврати увреждане на посевите. Дейностите по прибиране на реколтата пък ще се извършват спрямо синята насочваща линия, което подобрява ефективността на работа.

Функция Headland

Традиционните насочващи линии не могат да покрият цялото поле, ако то е с нестандартна форма, например трапецовидна, което води до неефикасно усвояване на земята. Функцията Headland за Advanced mode ви позволява да генерирате насочващи линии спрямо границите на вашето поле. 

Налични са два режима на генериране – въз основа на всички граници или на конкретна граница. По този начин можете да изберете оформлението на насочващата линия, което работи най-добре за вашите полеви условия.

ISOBUS

Специалистите на шведския производител разбират значението на безпроблемната комуникация и съвместимостта между различните части на оборудването. Ето защо новата версия на автопилота SVEAVERKEN F100 използва ISOBUS поддръжка, която позволява плавна интеграция между земеделските машини и инвентара от различни производители. 

Чрез ISOBUS можете да контролирате различни инвентари само с помощта на един дисплей – контролния терминал на SVEAVERKEN F100. По този начин елиминирате необходимостта от множество дисплеи, специфични за работата на дадения инвентар в кабината на вашата машина. 

В заключение за новия SVEAVERKEN F100

Нека обобщим с няколко думи. SVEAVERKEN F100 е иновативно решение за насочване на машините по полето. С новите функции, като Galileo PPP, ISOBUS, Tramline и Headland, можете да извършвате своите земеделски дейности точно и лесно. Тествайте новата версия и сами се убедите в разликата.

За ваше улеснение SVEAVERKEN разполага с мрежа от дилъри в основните райони на България. Няма непредвидени разходи за закупуването на автопилота. Постоянно актуализираните нови функции също са достъпни без допълнително заплащане.

 

Ако се интересувате от SVEAVERKEN F100, не се колебайте да посетите официалния уебсайт на компанията и да потърсите най-близкия до вас дилър