Приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР, съобщиха от пресофиса на Държавен фонд „Земеделие“. 
В периода на прием от 8 март 2018 до 16 юли 2018 в ИСУН бяха подадени общо 527 общински проекта на обща стойност над 371 млн. лв., както следва:

Съгласно указанията за прием на проектите, когато размерът на заявената безвъзмездна финансова помощ на всички подадени проектни предложения за съответната процедура надхвърля разполагаемия бюджет, се извършва тяхната предварителна оценка (ранкиране).
 
В едномесечен срок след приключване периода на прием, оценителна комисия класира проектните предложения по критериите, посочени в „Критерии и методика за оценка на проектните предложения“. Списъкът с предварителния ранкинг се публикува на интернет страницата на ДФЗ. В 14 дневен срок след обявяването му и в случай на несъгласие, кандидатите могат да подадат възражение до ръководителя на УО на ПРСР 2014-2020 г., допълват от фонда. 
 
В случай на получени възражения относно класирането и получените оценки по проектите, комисия ще разгледа възраженията и ще се произнесе в срок до 60 дни от подаването на всяко възражение.
 
Окончателното класиране за всяка процедура ще се публикува на интернет страницата на фонда в едномесечен срок от приключване с разглеждането на последното възражение по извършеното предварително класиране на проектите.