Väderstad Tempo доказа своя огромен капацитет, засаждайки 502.05 хектара с висока прецизност и със средна скорост над 20 km/h.
 
Машината, поставила световния рекорд, е високоскоростната сеялка Väderstad Tempo L 16, а събитието беше проведено във фермата Ágoston Puszta, извън градчето Енинг в Унгария.
 
Тракторът бе модел Case IH Magnum CVX 380. За 24 часа бяха засяти две полета с два различни вида царевица. Заедно със семената, Tempo внасяше и тор, и пестициди.
 
 
Постигнатият световен рекорд е ясно доказателство за огромния капацитет и прецизност на сеялка Väderstad Tempo, казва Матиас Ховнерт, Директор Маркетинг и Продажби във Väderstad.
 
Огромен капацитет – Ненадмината прецизност
Предишният рекорд за сеитба на царевица е бил 448,29 хектара за 24 часа. Направен е 24 редова сеялка и общ бункер за семена.
 
 
Вместо 24 реда и общ бункер, световният победител Tempo го бие с 16 реда и отделни кутии за семена и пестициди. Väderstad Tempo успява да засее 502.05 хектара.
 
А най-същественото е, че освен световното постижение на Väderstad Tempo за засяване със скорост над 20km/h, машината работи и с изключителна прецизност, казва Матиас Hovnert.
 
 
"Едно е да засеете площта с висока скорост, но съвсем друго да го направите и с изключителна прецизност. Благодарение на патентованата технология за дозиране на семена Väderstad PowerShoot, която представлява система под налягане за издухване на семената през тръба, Väderstad Tempo може да съчетае напълно успешно много висока скорост и изключителна прецизност", казва Ларс Тилен, специалист прецизни сеялки във Väderstad.
 
Световният рекорд по засяване на култура бе установен от университета в Гьодьольо, който ще измери и прецизността, и проследи резултатите от реколтата.

 

Официален вносител на Väderstad и CASE IH  в страната е Тайтън Машинъри България.  

 

Повече информация можете да получите като пишете на e-mail:  [email protected]. Също така на сайта http://titanmachinery.bg/ , както и на телефон 02/ 9713525.