Обявеният от Комисията пакет от 500 млн. евро в подкрепа на селскостопанските производители е стъпка в правилната посока, но може да не бъде достатъчен за преодоляване на кризата с падащите цени на продукцията, заявиха различни членове на ЕП в пленарен дебат с комисаря по земеделието Фил Хоугън вчера, съобщават от пресцентъра на българското бюро на ЕП. Депутати призоваха за пазарни мерки срещу нестабилността на цените и за подобряване на позицията на производителите във веригата на доставки.
 
От българския офис на ЕП посочват, че някои от изказалите се в дебата са поискали Комисията незабавно да повиши цените на изкупуване на продукцията и да окаже повече подкрепа за намирането на нови външни пазари.
 
Няколко депутати обвиниха пазарно-ориентираните политики за настоящата криза и приканиха за управление на предлагането, особено в млекопроизводството. Други настояха за опростяване на общата селскостопанска политика и засилване на конкурентоспособността на европейските производители на световния пазар, се посочва още в прессъобщението.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!