Днес от 11.30 часа на площада пред Община Русе кметът Божидар Йотов ще връчи ключовете на новозакупените 5 трактора на кметовете на населените места от общината. Машините са закупени заедно с ремаркета и гребла за зимния сезон.

Те ще обслужват по няколко населени места. Първият трактор ще бъде ситуиран в гр.Мартен, но ще се ползва и от жителите на село Сандрово. Втората машина ще бъде в Басарбово, като ще обслужва кварталите Средна кула и Долапите. Третият трактор ще бъде в Николово, но ще обхваща селата Просена и Долно Абланово. Четвъртата машина ще се ползва от хората от Ново село, Червена вода и Хотанца. Последният трактор ще обслужва селата Семерджиево и Ястребово.

Общата сума, която Община Русе е дала за закупуването на машините е 296 хиляди лева. Тракторите могат да се ползват за извозване на отпадъци през лятото, а през зимата за снегопочистване и снегоизвозване. Следваща година кметът Йотов ще предложи на ОбС-Русе да бъдат закупени още 5 нови трактора с прикачен инвентар.

След кратката церемония, отново на площада, кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов ще връчи наградата Плакет „РУСЕ” и грамоти на Деян Димитров и Пламен Колев от село Басарбово, които са спасили давещ се човек в река Русенски Лом. Инцидентът се разиграл на 24 юни когато рибар от селото е паднал в реката, а двамата смели мъже са го спасили.

www.tractor.bg