Въпреки че тази година ще прекараме Коледа в малоброен състав и по-различно от обичайното, може да превърнете това време от годината в приятно преживяване за близките си, подарявайки им нещо, от което наистина ще имат полза. Ако сред тях има производители на плодове и зеленчуци, струва си да разгледате нашите предложения!

Двама млади превръщат любовта към семейния пчелин в успешен бизнес

1. Практически инструменти и аксесоари

Всеки един земеделски производител ще оцени по достойнство качествените ножици или храсторези. За професионална употреба обърнете внимание на моделите с удължителите, които улесняват значително работата в овощната градина. Може да помислите и за закупуването на инструменти като брадва, мотика, гребло, лопата и др.

Всеки фермер трябва да разполага и с основни инструменти за ремонт на градинското оборудване. Следователно си струва да разгледате какво предлага пазарът. Всякакви електрически инструменти ще са от полза, но също така – клещи, чукове, нивелири, гаечни ключове, отвертки и др.

2. Безопасност и стил

В името на безопасността и здравето на близките ви обмислете дали да не инвестирате в подарък като дреха и маска. Защитните облекла са препоръчителни при използването на продукти за растителна защита. На пазара ще откриете богата гама артикули – маски, очила, ръкавици, гащеризони и др.

Можете също така да помислите за нагреватели за ръце или крака, които можете да закупите в магазини със артикули за скиори.

При избора на десени отделете специално внимание на артикулите с „фермерски“ мотиви – плодове, зеленчуци, трактори и др.

3. Защита за телефона

Земеделските производители ще оценят по достойнство всеки артикул, който е способен да осигури допълнителна защита на телефона им по време на работа на полето – кейсове, калъфи и др. А защо не и слушалки? Те улесняват воденето на разговори по време на работа.

4. Камери за наблюдение

Камера с визуализация на изображението на монитора в кабината на трактора или комбайна е полезно приспособление, което значително подобрява комфорта и безопасността при работа. Една камера, монтирана в задната част на трактора, осигурява комфорт при работа. Тя дава възможност за мониторинг в реално време на зоната зад трактора и следователно по-добро управление.

5. Инвестиране в знания

Един подарък, който ще осигури експертни познания, е желан през цялата година! Потърсете професионална литература, курс или пък друго решение, с което да подпомогнете развитието на своите приятели и роднини фермери.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Джаджи, които всеки фермер би искал за Коледа

Ръководство за коледни подаръци за фермери

Още няколко идеи за коледни подаръци за фермери