Пакистански търговци на зърно сключиха договори за покупка на общо 45 000 тона маслодайна рапица от България, Румъния и Украйна, съобщава европейското електронно издание за агробизнес Agri.EU.

 

Договорената цена с краен срок на доставките през Септември е 530$/тон без ДДС при условията на C&F търговия, при която продавачът на зърното е длъжен да поеме разходите, свързани с доставката на рапицата в посоченото пристанище, но в същото време не носи рисковете, свързани със стоката, след като тя е преминала борда на кораба в товарното пристанище. По информация на Фермер.БГ голяма част от доставките ще бъдат транспортирани през пристанищата във Варна и Балчик.

 

Според европейски търговци на зърно, до края на месец Юни Пакистан ще продължи активно да изкупува рапица, както и соя, като е възможно значителна част от количествата по сделките да се осъществяват с цел препродажба на европейските пазари в края на 2014 или началото на 2015-а година.

 

Освен рапица, Пакистан е сключил сделки и за 100 000 тона пшеница от страни от Черноморския басейн. 50 000 тона от тях са на цена $291.50 C&F месец Август и 50 000 тона при цена 286$ CFFO - месец Август-Септември.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!