Над 40 фирми от различни сектори на хранително-вкусовата промишленост от България участват на изложението  SIAL 2014 във Франция. Това е най-голямата специализирана проява в областта на хранително-вкусовата промишленост.
Българският щанд е разположен на площ 300 кв. м., като в него участват над 40 фирми от различни сектори на хранително-вкусовата промишленост от България. Това е най-голямата изложбена площ, която страната ни е имала на подобно изложение във Франция. Освен традиционните български продукти присъстваха и производители на биопродукти, като българска фирма беше удостоена и с номинация за иновативен продукт от организаторите на изложението.
 
Щандът на България е финансиран по проект на Оперативна програма "Конкурентоспособност" на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. В проекта е включена и търговска мисия, в която участват 15 български фирми, като целта е да бъдат осъществени търговски контакти с потенциални партньори. В рамките на изложението участват и 18 самостоятелни изложители представени в специализираните секторни палати.
 
Френският министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите и говорител на френското правителство Стефан Льо Фол посети българския щанд на SIAL 2014. Той беше посрещнат от българския министър на земеделието и храните Васил Грудев и българския посланик в Париж Н. Пр. Ангел Чолаков. По време на обиколката министрите Грудев и Льо Фол дегустираха традиционни български продукти, както и иновативни екопроизводства. На изложението министър Грудев се срещна и с неговия чешки колега Мариан Юречка. Заедно с Льо Фол те обсъдиха  прилагането на Общата селскостопанска политика, както и политиката в млечния сектор.
 
За периода 19-23 октомври се очакват над 6 300 изложители от 105 страни да посетят изложението SIAL 2014.
 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!