По данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ) пазарът на пилешко е спокоен.
 
 
Предлагането на едро на охладеното пиле е в границите от 3,95 лв./кг в Габрово, до 4,83 лв./кг в Благоевград. Изменение на стойностите спрямо предходната седмица се регистрира единствено във Варна, където продуктът поевтинява с 0,6%. Това не се отразява на  средната цена за страната и тя остава 4,44 лв./кг.
 
През наблюдавания период цените на дребно на охладено пиле в ГТВ са в диапазона от 4,12 лв./кг в Пловдив, до 4,99 лв./кг в Благоевград и Кюстендил. В седемнадесет от областите се регистрират седмични ценови колебания в границите от -6,1% Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен,  +5,3% - Благоевград. Средната цена на дребно за страната на охладеното пиле в големите супермаркети се понижава с 0,4% на седмична база, до 4,56 лв./кг.
 
 
Средната цена на едро на замразеното пиле за страната е 3,70 лв./кг, с 0,3% по-ниска спрямо предходния седмичен период. Предлагането на замразено пиле на стоковите тържищата е в ценовия диапазон от 2,63 лв./кг в Ямбол, до 4,34 лв./кг - Добрич. В четири от областите се наблюдава седмично понижение на стойностите в рамките на 0,5% – 2,9% най-чувствително в Плевен, а единствено в Бургас - повишение, с 0,5%. 
 
Средно за страната, цената на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги (ГТВ) остава 4,59 лв./кг. По области, продуктът се търгува в ГТВ на цени от 4,24 лв./кг – София, до 4,97 лв./кг - Смолян. В сравнение с предходния седмичен период, в областите Търговище и Шумен се наблюдава покачване на цените, съответно с 1,1% и 10,4%, а в София и Варна – понижение, съответно с 2,3% и 8,8%.