Високите технологии навлизат стабилно в света на агробизнеса. От предимствата на технологичните решения ще се възползват и руснаците. За ремонта на земеделска техника в Челябинска област например специалистите ще започнат да използват триизмерни технологии, информира ОТР, цитиран от pnp.ru. 

Беларус разработва безпилотен трактор

Агроборудването ще бъде възстановявано с помощта на специален принтер. Той е способен да произвежда всички необходими резервни части за селскостопанска техника, като детайлите се предоставят от местни фермери. 

В момента технологията е в процес на тестване. Планирано е съвременният способ за възстановяване на земеделската техника да помогне на фермерите да избегнат излишни разходи за закупуване на нови части.

Качеството на изработените от 3D принтера детайли няма да отстъпва на тези от завода. Освен това този тип изделия се отличават със здравината си, а времето за изработка е много по-кратко, отколкото при стандартното производство.

В момента инженерите са се съсредоточили върху създаването на резервни части за транспортните машини, които се използват активно в земеделието и такива, използвани в животновъдството.