3 500 декара треви, храсти и гора горят при пожар в близост до Харманли вече 20 часа. Огънят тръгна от землището на село Дрипчево. Нова телевизия съобщава, че по непотвърдена информация огънят е тръгнал от пасище, което е било разчиствано, за да бъдат получени субсидии. 
 
В гасенето се включиха тежки верижни машини, защото пожарни автомобили не могат да достигнат огнището. Говорителят на областната противопожарна служба в Хасково Пламен Петков обясни пред БНР: Пожарът е в силно пресечена местност в посока селата Оряхово и Младиново. Работят в момента шест пожарни екипа, плюс екипи на Горско стопанство. От днес от 7.00 часа са включени тежка верижна машина на ТЕЦ "Марица изток" плюс тежка верижна машина на пожарната. В момента се изграждат просеки в близост до пожара. Няма опасност за населените места. Надяваме се до покачването на температурите в следобедните часове да може пожарът да е обграден с просеки и да започне неговото гасене. 
 
Вече има заподозрени за пожара, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията в Хасково Нина Николова: Това са двама мъже от Свиленград, които са обработвали земята с трактор. Вероятно прехвръкнала искра е причината за палежа. 
Очаква се в гасенето да се включат и военнослужещи. 
 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!