МЗХ осигури милиони в подкрепа на малките земеделски стопани след актуализацията на бюджета. Това стана ясно след заседанието на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (УС на ДФЗ).

 

Промените осигуряват на земеделските производители отглеждащи плодове и зеленчуци 3 500 000 лева. Тези средства бяха обещани лично от министър Димитър Греков като част от програмата на правителството за подкрепа на малките земеделски стопани.

 

Утвърдени бяха и ставките по прилагане на държавна помощ de minimis за подпомагане на декар за зеленчуци, полско, градинско и оранжерийно производство през 2013 г. Средствата, които следва да бъдат получени от земеделските производители са 1 500 000 лева. Гласувано бе и решение за предоставяне на минимална помощ de minimis за земеделските производители отглеждащи овощни култури и десертно грозде през 2013 г. По тази програма земеделските стопани ще усвоят 450 000 лева.

 

Единодушно бе гласувано и предоставянето на средства за картофопроизводителите от областите Благоевград, София – област, Перник и Смолян през 2013 г. По тази мярка ще бъдат усвоени 450 000 лева.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!