29 ракетни площадки ще пазят Хасковско от градушка. Това каза областният управител Станислав Дечев, цитиран от dariknews.bg. 
По настояване на Дечев вече е осигурено и място за позициониране на Центъра за противоградна система.
 
Той ще се намира в сградата на Агенцията по безопасност на храните в Хасково. От там ще се управлява работата на 29-те площадки. Уточнени са и местата им в отделните общини. В Димитровград те са в селата Светлина, Ябълково, Добрич и Злато поле.
 
В Любимец- в село Георги Добрево и Лозен, в свиленградско в Левка и в Свиленград, а в симеоновградска община- в Троян, Дряново и Симеоновград. В Стамболово има една площадка в общинския център, а в Харманли са 9 - в Овчарово, Браница, Българин, Славяново, Иваново, Черна могила, Изворово, Бисер и Доситеево.
 
В община Хасково площадките са позиционирани в Гарваново, Узунджово, Нова Надежда, Брягово, Стамболийски, Войводово, Книжовник и Криво поле. Всички терени са проучени и одобрени от експертите от Изпълнителната агенция за борба с градушките.
Предстои  кметовете и общинските съвети по места да дадат съгласие за безвъзмездно предоставяне на терените за  площадките. Имотите ще бъдат предадени за управление на Изпълнителната агенция за борба с градушките.