На 9 юли приключи приемът на заявления за подпомагане за „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръжения и принадлежностите към тях” от подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Подадени са 153 общински проекта на обща стойност 174, 157 млн. лева, съобщиха от пресофиса на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). 
 
 
Съгласно указанията за прием на проекти по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-7.001 – УЛИЦИ, определеният бюджет по подмярката е в размер на 97, 790 млн. лева. В Раздел 21.1 от Условията за кандидатстване е записано, че когато размерът на заявената безвъзмездна финансова помощ на всички подадени проектни предложения за процедурата надхвърля разполагаемия бюджет, се извършва тяхната предварителна оценка (ранкиране). 
 
В едномесечен срок след приключване периода на прием, оценителна комисия   класира проектните предложения по критериите, посочени в Раздел 22 „Критерии и методика за оценка на проектните предложения“.  Списъкът с предварителния ранкинг се публикува на интернет страницата на ДФЗ. В 14 дневен срок след обявяването му и в случай на несъгласие, кандидатите могат да подадат възражение до ръководителя на УО на ПРСР 2014-2020 г. 
 
В случай на получени възражения относно класирането и получените оценки по проектите, комисия ще разгледа възраженията и ще се произнесе в срок до 60 дни от подаването на всяко възражение.
 
Окончателното класиране ще се публикува на интернет страницата на ДФЗ-РА в едномесечен срок от приключване с разглеждането на последното възражение по извършеното предварително класиране на проектите.