На тазгодишното изложение БATA АГРО Есен 2015 НИК представи за поредна година на българските земеделци френската марката Berthoud. От висотата на 120-годишният си опит  в разработването на прецизни технологии за пръскане Berthoud показаха у нас доказали се на полето модели пръскачки и допълнително оборудване. На щанда на НИК бяха представени прикачни модели с няколко размера на резервоарите.

 
Пред Трактор.БГ Иван Черногоров, Продуктов Мениджър Berthoud в НИК Електроникс ООД сподели: „След успеха на самоходните пръскачки с редица големи клиенти из цяла България, решихме да наблегнем на продажбата на прикачни машини в целия диапазон от 2500 до 6700 л обем на основния резервоар, с щанги от 18 до 42 м . за различните модели и модификации. Машините са много добре оборудвани, високотехнологичните разработки и решения на фирмата са внедрени, както в най-евтините варианти, така и в премиум класа, към който се числи цялата марка“.


 
Прикачните пръскачки Berthoud са конструирани така, че да работят отлично както на големи равни полета, така и по наклонени терени. Независимото окачване Actiflex на шасито, щангите Axialе с окачване на щангата в центъра на тежестта и управлението на пръскането посредством EC-Tronic дават възможност на фермерите за едно по-прецизно пръскане. Освен с компютър за управление на пръскането от кабината на трактора прикачните пръскачки могат да бъдат оборудвани и с джойстик, чрез който се да се контролират отдалечено някои хидравлични функции за движение на щангата, както и клапаните за контрол на дюзите. 
 
„Ние не сме типичния търговец на земеделска техника. причината да продаваме високотехнологичните пръскачки Berthoud е, че в тях бихме могли да вложим голяма част от предлаганите от нас технологични решения в услуга на българските фермери, посочи Иван Черногоров. 

 
От НИК споделиха, че ценовия диапазон на прикачните пръскачки Berthoud започва от  30 000 евро. Всяка една пръскачка Berthoud се конфигурира индивидуално спрямо конкретните нужди на фермера, споделят от НИК, като това е определящо за нейната цена. 
 
От НИК  очакват значителен брой нови машини Berthoud по полетата през следващата кампания, в следствие проектите по Мярка 4.1, които клиенти на компанията са подали и че все още не е късно за избор на пръскачка с индивидуална конфигурация за пролетното пръскане. 
 
Повече информация за прикачните пръскачки Berthoud може да получите в интернет на адрес www.nik.bg или на телефон 0892 27 53 01

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!