Волгоградска област в Русия обяви електронен търг, с който иска да купи точно 100 нови трактора за нуждите на фермерите в региона. Земеделската техника ще бъде разпределена между 34 общински предприятия, информира novostivolgograda.ru.

AgriTech Market:  Пазарът на техника зад граница

Макар поръчката да се реализира централизирано, заплащането на техниката ще бъде заделено от бюджета на всеки един район. Ще бъдат закупени 100 трактора с мощност от 80 до 100 конски сили. Всяка община ще получи по три машини на обща стойност около 107 000 лв. Само за Уропинск ще бъде доставен един трактор на стойност 35 000 лв.

Цялото селскостопанско оборудване трябва да бъде ново, произведено не по-рано от 2020 г. с поне една година гаранция. 

Крупната поръчка на руснаците провокира интереса на полските медии. Тя ги накара да се върнат назад в спомените, във времената на централизирана планова икономика в Полша. Тогава не е било достатъчно земеделският производител да разполага с финансови средства, за да си купи нов трактор.

Трябваше да се вземат лист хартия и химикал и да се напише молба до висшите власти. След известно време според критериите, известни само на тях (като най-важни са партийните), те решаваха дали искането е основателно и дали да предоставят, или не купон за мечтаната машина, пише farmer.pl.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Най-мощните трактори в света

Турция ще произвежда масово електрически трактори

MF8S: Тракторът, създаден от фермери за фермери вече е и у нас