Относно отглеждане на млекодойни крави--МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!

 • K
  Здравейте надявам се бъдещи колеги! rnСъс един приятел мислим да инвестираме в отглеждането на 40 дойни крави.До тук добре,но понеже не сме се занимавали с животновъдство (поне не и аз,но иначе имам голям мерак)искаме ако е възможно да ни посъветвате на коя порода млечни крави да се спрем,и какъв горе-долу терен ще е нужен.
 • M
  Бъдеща колежке,въпросите,които задаваш изискват един отговор,който за да е достатъчно изчерпателен ще е необходимо прекалено много време.Съветвам те да се снабдиш с литература.Иа наръчници по хранене на млекодайни крави.Проф, Тодоров има издания,които ще са ти от полза-в смисъл по-съвременни са,иначе всеки зооинженер може да те посъветва,защото за различните категории говеда има разработени съответно дажби.
 • D
  kakvo mu e slojno v doeneto !da ne e bik 4e da raga.moje bi ako stiska6 vimeto.Tai kato az 6te sam na4inae6ta.Interesuvame kolko hrana na den otiva za 1 krava na qsla,4e da si napravq smetka gore dolu?Osven seno,pleva,furaj dr kakvo se dava?
 • M
  От дребните породи в България са джерсейското и родопското късорого говедо.Аз бях мераклия да си взема крава и от родопското късорого,но трудно може да се намери хубаво животно,защото ги пазят заради субсидиите.Заплождането също трябва да е с бик от нейната порода,макар ИАСРЖ преди време казваха ,че разполагат със семенна течност от два бика.По-добре си вземи джерсейка.Малко са шавливи,но се подават на превъзпитание.Колкото и да са дребни,все пак не е овца или коза-крава си е и се храни,като такава.Най-вече не са претенциозни към храната.Моите единственно не ядат слама-не я искат.Основно са на люцерна и грахово овесени бали.Тази година ни запалиха и изгоряха хубави бали сено,в последствие това,което събрахме не е за млекодайни животни,така че сеното макар да им се залага го отбягват.Концентриран фураж имаме и им се дава целогодишно-според "заслугите".Дано да намериш хубаво животно!
 • Мирчев най добре ме разбра,интересувам се от дребна порода. Не е от някакви грамадни крави. Бих си купил дребничко животно.
 • M
  Е,човека пита за породи,хранене,печалба.Като попита за циганите и изобщо за гледачите и това ще му отговорим.
 • A
  мързеливия винаги нещо ще му попречи
 • Всички съвети дават, никой не признава, че ще си затриеш париците в кратки срокове.Ще храниш цигани, ще ти съсипват животните,ще им стоиш мирно, че сам /с ортак още по-лошо/ не можеш и товае. Всички сме на това дередже,но не си признаваме,а акъл даваме!
 • M
  Това за джерсея е малко...Моите дават по 20 литра не само в началото на лактацията,но като ги гледам как си папкат...,особено едни гдето ги събирах от пишман фермери,вече две години не могат да се наядат горките!Добре поне,че се оказаха млечни.Истината е ,че са по-непретенциозни по отношение на пашата.Напасват се и там,където симентала не се и навежда.Маслеността на моите е 6% средно,но това ако го продаваш на частно ги интересува само бабичките,които го избиват на масло.Даже налято в бутилка жълтият цвят на маслото заема почти една четвърт от шишето.За лична консумация и аз си деля мляко само от симентала.Колегите препоръчват кафявото и може би са прави,но аз нямам опит с тях,защото,когато ги имахме баща ми се занимаваше с животновъдството.
 • А как ще си вземете млечна квота- някой трябва да ви продаде, а се плаща и за това.
 • A
  товаса марсиянските крави много търсени напоследък.джерсета
 • Чувал съм за някаква порода крави които били доста дребнички,но същевременно млечни,за размерите си(както понитата при конете).Има ли някой запознат каква е тази порода?Как се казва породата?
 • За да ти излезе сметката цената на млякото трябва да е двапъти по голяма от смеската.Ако ти произвеждаш зърното просто го продай и ще спечелиш повече.Това е реалноста в България. УСПЕХ
 • Краварче, ще останат попарени надеждите ти още от първия месец. Всичко това дето ти се пише е пълни глупости. Само един колега ти казва истината. Пълна мизерия и безизходица- ще вложиш пари и всичко ще затриеш, а по-лошото е, че не можеш да се спасиш, освен ако не дадеш кравите на циганите за по стотина лева.
 • Институт Стара Загора заплодени юници чш по 1800.
 • Zdraveite!bihteli mi informirali malko poveche za cenata na kravite i kakvo i kak da gi izbiram,as sam nachinaeshta i ne mislia za ferma a prosto da si zakupia edna ili dve kravi samo no niamam mnogo informacia za tova.bihteli se sverzali sas men za poveche informacia? blagodariavi.sverjerese sas men na e-maila: [email protected]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

76 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

201 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

56 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

184 1