Свинеферми - добри цени за живо тегло

  • G
    Търся свинеферми, от които да мога да взимам на добри цени живо тегло...\r\nВъпроса е цените да са добри и за дълготрайно сътрудничество, както и да се наложи на пазара родното производство.\r\nСтава въпрос за сигурен пазар (но както се досещате не на 100%) на свински половинки, белени и драни...Търся цена около 2.20-2.50 лв. крайна разбира се.Ако е възможно % сланина да не е повече от 10.\r\nБлагодаря предварително за дадената информация и успех на всички през новата седмица...\r\n
  • A
    kakva e cenata za jivo teglo
  • imam praseta izto4nobalkanska poroda/4erni praseta s po malko slanina/namiram se v slivenski region
  • N
    В Софийско едва ли ще намериш някой който да ти даде прасе на тази цена.Гражданите започнаха още началото на месеца да обикалят и да си купуват прасета направо от производителя, и ги плащат на цена по-висока от твоята.
  • G
    Софийско...
  • v koi region si
  • апак ако тарси6 да си купи6 прасета кажи ми килограмите и на 3 лева ела 6ти дам какжито иска6 влиза6 избира6 си режа му главата и си го прави каквото иска6 ИМАМ СТОКА
  • mai tarsi6 pod vola mtele, a..
  • M
    Ако се беше ориентирал по рано, можеше да накупиш овце за около 2.50-3.00 лева на живо, и сега щеше да ги шитнеш на турците за по 5.00 че и повече. Чиста печалба, не ти трябват хладилни камиони, бронирана жилетка и всичките онези щуротии за които правилно ти говори Иванов. [podkup] [podkup]
  • Ами сега трябва да се запиташ: След като има внос на половинки на цена около 3,20-3,60 лв. без ДДС, ще успееш ли да се включиш на пазара с български половинки, които ще купиш живо на 2,50? Свинското на 110 кг. е със около 75% рандеман, махаш и 10% глава, транспорт, документи, кланница и според мене ще минеш чуствително 4,00 лв. за кг. Българското отива почти изключително за продажба като сурово месо по магазините, от него не правят кобаси и специалитети, защото е скъпо, затова ако ти трябва за тях няма как да се включиш. За да разнасяш по магазини ти трябва добра логистика,собствен лицензиран транспорт и хладилна база, пове две голеби хлазилни камери, една положителна и една на минус 18, транжорна и др. А и не забравяй, че голямата надценка е за магазина, т.е. като видиш цена на разфасована половинка - бут, джолани, пафляк, гърди, котлет, бон филе, плешка, врат на средна цена в магазина на 7,50 да знаеш, че те не са за тебе, а за магазина, за тебе са с поне 2 лева отдолу или остават по 50-80 ст. с които плащаш всичко. Ако останат 15-20 ст. печалба си супер, но при тон-два на ден минимум, а в тази крида това са 15-20 месарници. И за месото трябва да знаеш, че не е за всеки, трябва як гръб и бронирана жилетка, поне за големите количества. По това време се търси месо от което се правят специалитети за Коледа и Нова година, но си изтървал срока, преработва се през октомври, отлежава според технологията и се вади в началото на декември.
  • G
    Благодаря за изчерпателния отговор г-н Иванов, Наистина по принцип не съм се изказал правилно: Аз имам пазар на свински половинки, но търся живи "прасенца" за около тази цена, която съм посочил по-горе...Относно % сланина това наистина е относително за това съм съгласен... Не търся готови половинки заклани,почистени и измити и т.н. Както казваш белени или драни на тази цена НЯМА съгласен съм... Просто търся живи прасенца за клане ...
  • S
    IVANOV
  • Аз бързо схващам по принцип, но това не га разбрах! Търговията с месо е от най-трудните дейности, много лесно се затъва като не си в час. Няма как да търгуваш с половинки в които да се мери сланината, защото това са половинки, колят прасето, режат му главата, дере се, може и да се бели, разполовява се по стандарта и се продава, сланината си е сланина, тя зависи от теглото на прасето и породата. Процентът на сланината се определя при обрезките, но говорим за прасета, а не за телета и там сланината започва от 20% и може да стигне до 70%, изписва се 20/80, 30/70 и т.н. Ако търсиш да купиш половинки драни или белени на цена 2,20-2,50 лв.си сбъркал доставчика и страната, защото това се търси от кланница и в държава, различна от България. Тук едва ли ще има българско под 4,00 лв. На твоите цени, плюс 50-70 ст. и без ДДС, може да вземеш половинки от свине-майки внос, с голям % сланина и по-жилаво месо.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

224 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

370 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

978 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1604 2