Фотоволтаични системи

 • K
  Здравейте. Искам да направя фотоволтаична система 30mwp.въпросът ми е дали дават субсидия преди началото на проекта и дали банките дават кредити за такива проекти.
 • И
  Здравейте. Избягвайте следните проектанти: инж.Вълко Колев Вълков-ел.част от Сопот или Карлово беше. инж.Христо Николов Кокошаров и дъщеря му инж.Таня Христова Кокошарова.-от Карлово или Сопот Абсолютни измамници. Първият по ел.часта ти изготвя не пълен проект.Говори с недомлъвки. Вторите не си вдигат телефона,когато ти трябват за финално становище.По този начин не можеш да пуснеш централата в експлоатация. Имат картелно споразумение с някаква фирма за монтаж и ти правят спънки. На първия сина му връзва Ел част на ФЕЦ до 30 кв.Иска 2000 лв само за връзването.Ако му откажеш почва да ти прави проблеми. Вторите,ако тяхната фирма не ти направи мех.част се крият като мишки и не ти вдигат. И двете страни-ел.и мех.се познават и действат картел. Не стига че взимат доста пари за проекти,но и те спъват. БЯГАЙТЕ ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ!!!!
 • A
  Бихте ли помогнали за нашата фотоволтаична система. Имам два панела Longi Solar 445 wp. 49 V , 10 A Инверторът обаче е 12 волта, 3 Kw Имам и два акумулатора по 12 волта / 120 Ah, Как бих могъл да свържа ситемата? Може ли контролерът да зарежда двата акумулатора, свързани последователно за 24 волта, а инверторът да се захранва само от единия акумулатор за дванадесет волта. Друг вариант - може ли да се ползва DC-DC конвертор за да понижи напрежението от панелите за да стане 12 волта система? Или DC-DC конвертор за да понижи напрежението от 24 волта от акумулаторите към инвертора?
  • P
   Добре е винаги преди покупка на оборудване да имате точен проект/идея (на хартия или не) за това, което искате да постигнете. Във вашия случай сте купили панели, подходящи за мрежова централа, които не са особено подходящи за 12V инвертор. Ако инверторът има вход само за 12В, то той вероятно е предназначен за употреба в автомобил и не става. Трябва ви соларен инвертор (он-грид, оф-грид или хибриден), чийто вход да поддържа панелите (между dругото, тези панели май дават повече от 10А). Ако е соларен инверторът, тогава кое наричате "контролер" и що за птица е то? Не може контролерът да зарежда двата акумулатора, свързани последователно за 24 волта, а инверторът да се захранва само от единия акумулатор за дванадесет волта. Другия вариант с DC-DC конвертора също не е приложим на практика. Най-добре дайте точно описание на оборудването, което имате, и какво искате да постигнете като краен резултат.
 • Д
  имам парцел в регулация на село, но нямам партида за ток. Нямам и постройка. Използувам го парцела да сея земеделски култури. Питанката ми е мога ли там да си изграда фотоволтаична централа?
  • P
   Не.Трябва да има постройка и партида
 • K
  за 30 кв може да кандидатстваш само ако инсталацията е разположена на покрив и само за лична консумация
 • K
  Какво искаш да кажеш с това режат глави.И какво е енергиен одит.
 • K
  то не са само панелите има колектори,инвентори и още куп неща, но най.напред има енергиен одит ако искаш да продаваш,а там режат глави.
 • A
  30 kWp са 120-150 панела - един панел е под 2 кв. м. площ - т.е. ти стигат 300 кв. м. за панелите, не ти трябват 3000... Иначе за кредити/помощи/субсидии съм установил, че никой не дава нищо за нещо несъществуващо - т.е. фаза "проект"/"искам да направя нещо"... За да получиш пари, трябва да заложиш нещо съществуващо - било то имущество или заплата/доход...
 • K
  Говорим за мощност от 30 киловата върху наземна площ от 3000кв²
 • A
  30 мегавата пикова мощност са 120.000 панела от 250 вата пикова. Само панелите са около 20 милиона лева, да не говорим за инфраструктура, инвертори и т.н. А и не знам, какво общо имат селскостопанските субсидии с енергетиката?
 • E
  Каква мощност искаш точно? 30 мегавата,30 киловата.Разликата е огромна.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Съвет за използване на сграда

Здравейте ! Търся съвет за използване на сграда. Имам неизползваема сграда в отлично...

72 0

Договор за рента

Може ли няко да ми отговори на тези въпроси моля ви. Миналата година 2020 си получих рент...

90 0

Дайте съвети

solun1: Здравей. Това най-вероятно ще трябва да попиташ в Министерството на Туризма и Министерст...

60 1

С какво да засея неполивно място със площ от 6декара?

Теодора: Здравейте, и аз като Вас имам същите въпроси, ако желаете и имате идеи можем да сме си п...

178 2

гъби кладница

Пиша по повод темата за гъби Кладница за изкупуване, ако имате информация кой се занимават...

73 0