Проект Мобилна мандра

 • B
  Здравейте, Прочетох почти всичко от форума свързано с темата. Предлагам да го обобщим в тази "нова тема". Имам възможността да съм част от проекта "Мобилна мандра", като проектант и изпълнител на оборудването в нея. Ще Ви дам всякаква информация по този въпрос. Защо "мобилна" или стационарна, как работи,какво може да произвежда,финансиране и др. Подробностите на www.blitz-bg.com Пиша сега защото вече имаме наредба 26.
 • G
  Темата е потънала в прахта, но ситуацията с изкупните цени на млякото я правят наистина актуална. Г-н Иванов надявам се проекта продължава да се развива аз лично имам жив интъерес по темата и се интерисувам от оборудване за: Пастюризатор 400 л Производстрво на сирене, кашкавал, прясно кисело мляко и масло (т.е всичко) Опаковки кисело мляко кофички 500 мл (мразя трика с 400г кофичка) прясно мляко в картонени опаковки, сирене и кашкавал вакум опаковки Дайте оринтеровъни цени ако може или се свържете с мен на 0899804469 Г. Станев (е след празниците и аз ще Ви потърся, но ако се обадите по-рано е добре дошло). А да може да пишете за цени в двата варианта монтиране в съществуващо помещение и или фургон (като показаните на сайта ви)
 • V
  Пич, кажи цената за 200 литра дневно само на машините от твоя страна!Нещо много го увърташ за цената и това не говори добре за теб!
 • D
  kakva e cenata vse pak ne razbrax
 • B
  Здравейте, mirchev ! Явно е, че под "информация" разбирате основно - цени. Споменавал съм го и преди, че не смятам форума за правилното място да си афиширам ценовата листа. Имам ред съображения: 1 Политика на бузнеса ми. 2. Макар и модулни тези мандри се адаптират към конкретните условия на клиента - количество мляко,произвеждани продукти, вид опаковка, качество на водата на терена и още ред такива чисто обективни фактори. 3. Не продавам конфекция а инженеринг. От тук цената варира в един диапазон от "базова" до вкл всички екстри. Ето защо за мен е важно да имам пряка връзка с клиентите си, когато става въпрос за оферти. Твърдя, че няма запитване до мен на което да не съм отговорил, да не съм отишъл на място и да не съм дал цени. Не само цени а и варианти на конструкция, разположение и нужната косултация. Може би си даваш сметка, че това е огромен за мен ресурс от време и средства.Няма да скрия,че "потенциални " клиенти спекулират с това. Но... то си е мой проблем. За туй обади се някой ден, разкажи ми какво смяташ да правиш и ще видиш , че съм бил прав. Относно сайтовете - да знаеш, че има и европейски. Разбира се, когато чоек търси нещо, нормално е да проучи пазара. Не се притеснявам от това. Поздрави !
 • M
  Благодаря за " информацията"!Добре,че има достатъчно турски и украински сайтове,че да се ориентираме.
 • M
  Моля Ви,да публикувате и някакви орентировъчни цени!
 • H
  Да,видяхме ги.А сега чакаме да напишете и цени.Поне ориентировачни.Благодаря.Направил сьм и запитване на посочения имейл.
 • B
  Здравейте! Може да видите ноеи решения на www.blitz-bg.com
 • B
  Искам още да отбележа, че при проявен интерес и желание да имате такава малка мандра е напълно в реда на нещата да Ви покажа някоя работеща. Знам колко това е важно за да се реши човек да инвестира. Това обаче може да стане след като вече сме разговаряли лично. Хубав ден !
 • B
  Здравейте, Да, има работещи, но информацията е твърде конфеденциална.Нали се сещате, че наредбата излезе преди дни.Сега трябва да дойде яснота от РВМС а вероятно направо от бъдещата агенция по храните, за конкретните изисквания от тяхна старна. Предстоят регистрарции и т.н. Относно приложението:Като всеки бизнес първо търсиш пазар после произвеждаш или намираш ниша и я запълваш. Така и аз. Приложението е в два основни аспекта - фермери, които и до сега са си правили вкусно истинско сирене и сега излизат официално с бутикови магазини и фермери, които тепърва ще започват. Много от хората споделят за възраждане на стада по тази причина.
 • Браво за инициативата! Дано да има приложение! ..... Моля ако има вече готова и работеща, която изкарва вече продукция на пазара да ни покажете за пример. Поздрави!
 • B
  Относно маслото. За производство на масло са неоходими две основни машини - сепаратор отсметанител и маслобойка. И двете са отдавна измислени и са на пазара. Освен, че това са принципно скъпи съоръжения с големи електрически мощности, точно този сегмент под 500 литра/час за сепараторите е слабо засегнат. Това което в момента предлагам е една комбинация от сепаратор за 80 литра/час и маслобойка за 5 - 8 литра сметана. Това е "битова серия", която все пак върши работа. Мисля по въпроса и скоро ще имам надявам се и друг вариант. Колко твърдо масло се получава е по скоро технологичен проблем. Не не са задължителни други машини за това.
 • B
  Здравейте, пастъоризатора, който предлагам в оборудването е в два основни варианта - 200 и 400 литра максимален капацитет за един цикъл.Нека пак да поясня става въпрос за периодично действаш апарат.Не е проблем да се изработи такъв с капацитет по Ваше задание. При малките производства аз лично считам, че това е по-добрия вариант, по няколко причини - гарантирана температура на пастъоризация на целия обем мляко и липсата на помпи и тръбопроводи. Пластинчат топлообменник мога да Ви предложа, но не го произвеждам аз. Има много производители.Ако използвате такъв ще имате нужда от допълнителни съдове, арматура, тръби ит.н.и за за малка мандра до 500 - 600 литра дневно трябва добре да се прецени. С удоволствие ще Ви предложа такъв вариант ако решите. Това беше алтернативата когато работех по пилотния проект. Относно заложените 200 литра, те бяха факт преди проекто наредбата, има анализи на стопанствата в България на които се уповахме. Относно цени, много моля свързвайте се лично! някои от Вас вече имат тази информация.
 • Сега като се разпишат козари и овчари, като заредят едни спесификации и технорогични задания, ум ще ти зайде как да им отговориш! Какви пастьоризатори имате по вид и капацитет и цени. Лично мене ме интересува плочков с капацитет поне 400-500 л./час. Какви точно машини включва серията за получаване на масло, капацитет и цена и стигат ли до краен продукт "масло на буци" или трябва още нещо?
 • B
  С най-голяма сериозност ще се отнеса към въпросите за цената. Някои от вас вече са убедени в това. Има детайли които са важни преди да дам цена. Ако искате да получите по-конкретна информация, моля пишете на мейла или се обадете на телефоните от сайта ми.!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

430 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

101 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

701 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

419 1