Някой знае ли нещо за Френска Алпийска коза

 • M
  Млечност ,плодовитост и т.н от всичко ще съм доволен.Предваретелно благодаря
 • Знанията Мирко се придобиват с цената на много труд, пари, време и загубен личен живот във висшите училища. И от опит с години. А ти искаш да получиш информация, която е най-скъпото нещо, наготово. Без труд. Със селска хитрост. Мислиш ли, че някой е длъжен да ти я даде?
 • M
  В цяла съседна бивша Югославия е разпространена тази порода.Аз притежавам такива животни и съм на мнение,че породата е подходяща за България,като обаче се отчита факта,че прираста при яретата е по-нисък в сравнение с останалите породи отглеждани в нашата страна.
 • K
  много хубаво животно. ама МНОГО! много подходящо за бългрските планински пасища, за келеметата по баирите, въобще - всичко е много подходящо, със съжаление и козата -макар да не си падам по голокосмести и чуждовнесени. ама тая наистина си струва.... много повече от саанската глезла...
 • Тази на снимката е американска коза, която се казва "Френска алпина", защото е пренесена преди 90 г. от Франция. Френската алпийската коза във Франция се казва Пъстра/шарена/ алпийска. На балканите дава 700-1000 л. но за тях трябва 1,5-2,0 кг. концентрат и паша на корем. Смърди та се не трае, много повече от другите кози, някой са много агресивни. От най-едрите кози, пръчовете стигали до 140-150 кг. Обикновенно раждат по две ярета. На едно ниво със саанските по продуктивност. Тук ги отгреждат в Търговищко, ако не бъркам.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

N

Болна коза

Здравейте! Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне със съвет за да спасим жив...

109 0
В

Построяване на козарник

Здравейте, понеже увеличаваме капацитета на стопанството и ни е нужен вече голям обор с вс...

325 0
M

Колко мляко дава една коза като ббм

Nikolay: Миро , аз също обмислям този вариант , но съм в процес на развъждане на животните и засега...

806 1
С

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

816 0
В

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

348 1