Някой знае ли нещо за Френска Алпийска коза

 • M
  Млечност ,плодовитост и т.н от всичко ще съм доволен.Предваретелно благодаря
 • Знанията Мирко се придобиват с цената на много труд, пари, време и загубен личен живот във висшите училища. И от опит с години. А ти искаш да получиш информация, която е най-скъпото нещо, наготово. Без труд. Със селска хитрост. Мислиш ли, че някой е длъжен да ти я даде?
 • M
  В цяла съседна бивша Югославия е разпространена тази порода.Аз притежавам такива животни и съм на мнение,че породата е подходяща за България,като обаче се отчита факта,че прираста при яретата е по-нисък в сравнение с останалите породи отглеждани в нашата страна.
 • K
  много хубаво животно. ама МНОГО! много подходящо за бългрските планински пасища, за келеметата по баирите, въобще - всичко е много подходящо, със съжаление и козата -макар да не си падам по голокосмести и чуждовнесени. ама тая наистина си струва.... много повече от саанската глезла...
 • Тази на снимката е американска коза, която се казва "Френска алпина", защото е пренесена преди 90 г. от Франция. Френската алпийската коза във Франция се казва Пъстра/шарена/ алпийска. На балканите дава 700-1000 л. но за тях трябва 1,5-2,0 кг. концентрат и паша на корем. Смърди та се не трае, много повече от другите кози, някой са много агресивни. От най-едрите кози, пръчовете стигали до 140-150 кг. Обикновенно раждат по две ярета. На едно ниво със саанските по продуктивност. Тук ги отгреждат в Търговищко, ако не бъркам.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

125 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

423 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

167 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

642 2

Моля за съвет

т: Не го прави, по добре проси в София, ще си по-добре, поне ще си на печалба. В момента в к...

789 2