Изсъхване на лозовия плод - фаза цъвтеж

 • M
  Привет на всички . Производител и собственик съм на лозови насаждения в Южна България ,,,, тази година след доста валежи във фаза цъвтеж гроздовете започнаха да изсъхват , сорт Памид ,,,, като в района са засегнати не само този сорт и не само на мен са пораженията ,,, искам да помоля за идей как да преборим тази болест ,,,,, МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО на всички отзовали се . п.с ( ще опитам да кача снимки ).
 • I
  И още нещо: Не смесвай Верита с медни препарати. Намаляват действието на алуминиевия фозетил.
 • I
  Браво! Най-после. Половината от гроздето поне остана ли?
 • M
  Здрасти на всички,, след доста усилия да намеря лек намерих насаждения без поражения от тази болест ,,,, след разговор със собственика на лозята той благородно сподели че използва препарати - ВЕРИТА (основно ) и ФУНГАРАН (микс) . Това което пиша е обосновано на база това което виждам а не на лабораторни твърдения и т.н .
 • G
  Ще ме умориш от смях. Ти наистина си се взел много насериозно. Просто трябваше да си по-смирен и щеше да имаш много полза от мен. Диагностиката ни е безплатна и става за два дни. Пратка по Еконт и на следващия ден знаеш причинителя и лечението, без да се чудиш и маеш защо ти загива добива. Това на снимката може да е заболяване, а може да е SAR-ефект. При последния може да си пръскаш всеки ден без полза. Затова се прави микроскопска диагностика. Щеше да си намалиш наполовина и пръсканията. Когато езика е бърз, а мисълта мудна, трябва да ти е як гърба. Затова блъскай на воля и прави мазоли. Земеделието се прави най-вече с акъл. Беше ми забавно. приятелю,в ИЛВ-ПЛЕВЕН са едни от най добрите специалисти в Б-я. аз работя с тях и както каза колегата по-горе практиката учи а не само да се чете,не става само с ядене треба и акъл. а по отношение торовете който си изобретил съм доста резервиран,предпочитам да ми се правят бутиков листен тор по моя поръчка. ПРЕПОРЪЧВАМ ФИРМА ЛАКСИФЕР УНИКАЛНИ ТОРОВЕ И СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН.така че на мен не ми трябва микроскоп а само един поглед на лоза -лист и чепка и веднага знам какво е ,и как да го излекувам. НА КРАСТАВИЧАР КРАСТАВИЦИ НЕ ПРОДАВАЙ,ТОВА МИ Е БИЗНЕСА И ТАКИВА КАТО ТЕБ МЕ УХАЖВАТ ПОСТОЯННО ТАКА ЧЕ КОЛЕГАТА БЕШЕ МНОГО ТОЧЕН И ЯСЕН.
 • M
  С цялото ми уважение което не заслужаваш повече не си нужен в темата ,,,, помогна достатъчно .
 • I
  Ще ме умориш от смях. Ти наистина си се взел много насериозно. Просто трябваше да си по-смирен и щеше да имаш много полза от мен. Диагностиката ни е безплатна и става за два дни. Пратка по Еконт и на следващия ден знаеш причинителя и лечението, без да се чудиш и маеш защо ти загива добива. Това на снимката може да е заболяване, а може да е SAR-ефект. При последния може да си пръскаш всеки ден без полза. Затова се прави микроскопска диагностика. Щеше да си намалиш наполовина и пръсканията. Когато езика е бърз, а мисълта мудна, трябва да ти е як гърба. Затова блъскай на воля и прави мазоли. Земеделието се прави най-вече с акъл. Беше ми забавно.
 • M
  Чети думите ми внимателно ,,, ако не са хора като мен да купуват препаратите ви и да се занимаваме със земеделие такива като тебе къде ще сте ??????? Ако беше наистина този човек който се опитваш да бъдеш щеше да си написал нещо смислено . И според мен докато има такива като теб земеделието ни ще е труден отрасъл . Аз моето самочуствие съм го добил на нивите с работа ,с мазоли по ръцете . А ти знаеш ли нивите за какво служат ????
 • I
  След като си с такова огромно самочувствие, оправяй се сам. Просто трябваше да изпратиш няколко листа. Всичко за мен го пише в профила ми и в сайта ни. Мога да ти кажа какво е и как да се справиш, но не искам да го правя по снимка. В жегите нерядко се случва да се сбърка причинителя, а това е нежелателно. Така, че оправяй се с високата си компетентност и огромно самочувствие. Аз с такива хора не работя.
 • M
  izhel намесваш се без да се представиш , без дори и идея да дадеш за това което обсъждаме и според мен ако ти си човек с висше образование този който ти го е дал е допуснал огромна грешка. ,, кой сте тези вие ? коя лаборатория ? Тези вие нали виждате снимките който съм публикувал дайте коментар на база това което виждате ,,, никой няма да ви съди за една идея повече или сте богопомазани и коментари без пари не давате ,,, айде ходи си по пътя .....
 • I
  Стига сте стреляли в тъмното. Причинителя на заболяването се определя микроскопски от компетентен специалист. Едва тогава се стига до правилното лечение. Като в медицината - изследвания, диагноза, лечение. Във всеки агроинститут ще ви помогнат. Ние също имаме фитопатологична лаборатория и правим диагностика на заболявания при растенията. Достатъчни са няколко заболели листа изпратени по куриер. След два дни ще имате точна диагноза и съответните препарати влияещи максимално на причинителя.
 • M
  Koky здравей количеството вода се определя от сезоните т.е искам да поясня начина ми на работа,,, в началото на годината когато летораслите са малки може да пръскаш 1 декар лозя и с 30 литра вода ,,,но когато летораслите пораснат ако ти не пръскаш с точното количество вода по логиката не слагаш и точното количество препарат . Аз процедирам така - тези месеци когато вече летораслите са достигнали нормално израстване изпръсквам 90 литра вода на декар ,, т.е ако машината е с капацитет 15 литра това са 6 машини . Препаратите на гранули приготвям така ,,, купувам определен препарат приготвям 6 торбички и разделям ПОРАВНО в шесте торбички дозата необходима ми за 1 декар ,, ако се наложи миксирам с други препарати. п.с galatina използвал ли си СУИЧ ( против сиво гниене ) 25% флудиоксонил + 37,5% ципродинил препоръчвам ти го .
 • G
  Аз да те попитам.Имам хоби лозе,мерло и сира на полщ 400м2 имам 250 лози,от прочетеното разбрах,че толкова лози се садят на 1 дка място.Пръскам го с 30л вода,как да процедирам с дозата на препаратите? За справка слагам следните дози: Топаз-0,02%,Фалкон-0,03%,Ридомил голд-0,25% и т.н. всичко ти е ок. ти спазваш дозата на препаратите, относно водата всички производители са дали указания от 30-100литра на дка.,с колко ще пръскаш си решаваш ти
 • K
  Аз да те попитам.Имам хоби лозе,мерло и сира на полщ 400м2 имам 250 лози,от прочетеното разбрах,че толкова лози се садят на 1 дка място.Пръскам го с 30л вода,как да процедирам с дозата на препаратите? За справка слагам следните дози: Топаз-0,02%,Фалкон-0,03%,Ридомил голд-0,25% и т.н.
 • G
  използвам следните препарати:верита,микал флаш, тази година пръсках с акробат + , шавит72 ВП ,акробат Р/или корсейт Р предпочитам да са системни за такава дъждовна година,използвал съм и байфидан,сега ще използвам акробат Р+ топ плюс и вече в зависимост от времето ще премина на контактни. резервиран съм към фалкона и новия систан който е в доза от 30-150мл./дка? ДА УТОЧНЯ ВИНАГИ ЗАВИСЯ ВАМ ДОЗАТА НА ПРЕПАРАТА АКО ПИШЕ 0.200ГР. АЗ СЛАГАМ 0.250ГР. ПРИ ФУНГОРАНА СЛАГАМ ДВОЙНА ДОЗА 0.300ГР НА ДКА. ако някой се интересува от препарати да пише,ще се радвам да му помоган.само да уточня,че топаз с разходна норма 0.015мл./дка няма да спре оидиума дозата е съвсем друга УСПЕХ КОЛЕГИ
 • G
  Здравейте колеги, Аз искам да попитам за един препарат който в момента го няма на Българския пазар Рубиган ,дали този препарат е опасен за човешкото здраве и за това ли са го спряли?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

запитване

нямам опит в отжлеждането и грижи за лози - мисля са различни сортове , винен и десертни ....

42 0

моля за помощ

fermer123: Добива зависи,както от теб така и от природата, 3 години не чакай добив. Аз бих ти препоръ...

1650 11

Лозарски Трактор . Болгар , Т40 , Лтз , Мтз или друг ?

Zevs: Потърси си лозаро-овощарски трактор Pasquali, Antonio Carraro, ISEKI и чак тогава си купи...

1680 2

Присаждане на лози

Accord: Института в Плевен

1641 1

Tърсим съвети за избор на винени сортове лози в район Шабла

vintage: Eто господа - мисля че ще Ви бъде полезно. Това е Национална Почвена Служба - правят доб...

1408 1