колко трябва да е цената на млякото

 • P
  всички се питаме колко дават за литар мляко ,но никои не казва колко трябва да бъде.Бпрочем ако сложем цената на зърното маи е по добре да продадем кравите.На мандрите не им пука ,нали внасят мляко от Унгария на 70 ст.за литар и транспорта им е 1800 евро за 20 тона цистерна.Нали им носчт количества и ние си траем ,ще ни го набиват славно.С тези цени на млека и зурно маи щте е на мода да се фалирва.От тук нататак аз не виждам смисал да се борим.Тази година е на мода да си пчелар сега на тчх щте им дигат сопсидиите ,а краварите в лаината
 • V
  Ради ахххх за6о не си ми мъж? само така радвам се за теб пи 2 лева трябва да продаваш млекото това е робски труд които много хора не познават аз знам за какво става вапрос .
 • Кравето мляко няма как да стане 1 лв., защото след една седмица фермерите от цяла Европа ще са пристигнали с тирове пълни с крави. Печалбите се увеличават като навсякъде по света - като се увеличава броят на животните и намаляват разходите, а не като се произвежда непродаваем продукт. Млякото се продава по 1 лв., защото кравите са малко. На два пункта в София, разработвани от комунистическо продаваме по 1,20, но 300 л., останалото отива на цистерна. С тези продажби са заети 2 човека и като се сметнат надниците, транспорта, другото за да те търпят излиза, че ако бяха само тези 300 л. си заникъде, не аз, ортаците. И това става като си до София и ще става докато не измрат пенсиите, дето са свикнали с тази цигания, защото младите си купуват в кутии от магазина. На кравето цената в ЕС е около 65 ст., не съм се интересувал дали с ДДС или без, и то отскоро, поне за Италия. Субсидиите съвсем не са толкова големи, напр. на застрашена порода овце е 22-25Е, но не повече от 2000 или 2500 на стадо, това в Германия. Козето мляко е 0,80-1,00 лв., но там повечето са на ясла, фуражът им е скъп. Сложно!
 • M
  Е искъм и аз да се вкюча все пак еми според мен не трябва да е под лев . Тези животни се хранят ходят на паша , доят се и т.н това всичко е пари . И като получи фермерът някакви стотинчици с който не може да плати дори на пастира и работниците си с тях с какво желание да продължи напред . Тази държава трябва да помисли малко за да не се свършат животните ,защото един път свършат ли нашите породи после трудно ,а дори невъзможно могат да се върнат . Имаме доста добри породи животни катo ББМ коза , МЧШ овца и ЧШ говедо .Не трябва да ги загубваме трябва повече млади хора да завърнат ръкави и да се захванат с това трудно но приятно приключение .
 • Да прав си че е редно,но е невъзможно. Не е редно и апартамент в София от 80кв.м./реално 65/да струва примерно 150000,но е факт.Не е редно в момента кило червени чушки да струват 1 лв.,а кило домати 1,50 лв.Не е редно една кока-кола да струва повече от литър мляко и т.н. нередно,но факт.
 • M
  Приятелю, ама хич не си прав, едва ли ще останат само техните ферми, навсякъде по света има "независими " фермери. В България всичко е изопачено и извратено, но ако добре сте си учили навремето уроците ще знаете че в природата, а човека е част от нея, винаги има баланс. Относно цената на млякото то при тези цени на фуража наистина не трябва да пада под 1 лев.
 • R
  Приятели не ми е приятно да събеседвам по даден въпрос с анонимници, но такава е у нас действителността. Но на въпроса. Аз повече от четири години продавам суровото си краве мляко по левче литъра. Количествата, които продавам с всяка изминала година се увеличава. И всичко това се случва във време когато мандрите купуват млякото от 25 да 75 стотинки. При това положение моят литър мляко е по стабилен като стойност и от златото. Но фуражът си го произвеждам аз. Кравите си ги доя аз. Млякото го продава синът ми. Пиша ви всичко това, защото въпроса е интересен и възниква у мен различни размисли. Кравата, която показвам на снимката през изминалата лактация стигна до 47 литра на ден.
 • Ти на Иванов не му обяснавяй за сирена, сиренето е Рокфорт със всички отрибути, даже в кутия. По принцип тези в кутиите са с малко по-различен вкус от тези на питите. Това са цените, рокфора и тук е 50-60 лв., но вече има няколко фирми, които вкарват сирена около 15 дни-месец преди да им изтече годноста на цени около 10 лв. В Италия съм виждал пресни сирена в 8 вечерта, преди да затвори супера на 1 лв. кг. намалени от 10 лв., но не съм опитвал.
 • иванов представи си с какво замезваш при положение че струва 60-80лв на теб го дават за 10! етикета не от значение [end]
 • първи що не ме хванеш за шланга ,то и сега хората си продават на един лев че и от горе ,млекопроизводителите които се усетиха на време и излязоха от омагьосания кръг на мандрите са
 • Това са неща типични за България, върховете на глупостта, както обикновенно превзети от българи. Мандраджиите ще отглеждат животни, а животновъдите ще произвеждат сирена. И за едните и другите ще кажа: в момента мезя с Рокфорт, купен за 9,90 лв, при цена във Франция над 30-40Е/кг. Една фирма ги внася като останат 15 дни до изтичане на срока на годност, но това са сирена, дето карат поне още 50% време. Вие ми говорите за българско сирене по 12 лв. и кашкавали по 20-30 лв. Сядайте си на дирницете, животновъди и мандражии, и по изключение се хванете да поработите, а не да гледате в канчето на другия, защото гауда на едро е 6,50, холандска, и зад техните фирми е цялата индустрия и по 3 лева да продават сиренето, пак ще си взимат заплатите.
 • Над 70% от мандрите вече имат собствени ферми.До пет години ще останат само техните. Това се случва,тъй като не може да се разчита на набедени фермери. Това е бизнес,а не хоби.Който иска да си продава млякото на 1 лв.като си направи мандра.
 • G
  според мен под 1лев не трябва да пада изкупната цена на млякото независимо какво е (краве,овче,козе и др.)
 • M
  Проблема с ценообразуването на млякото и млечните продукти е доста комплексен. Първо, средствата по предсъединителните програми не стигнаха до животновъдите, от там нямаше как да се модернизират стопанствата и да се прави правилна селекция на животните. Това доведе българския фермер до неконкорентноспособност на европейските ни колеги. самата политика в Европа е друга, там наистина селското стопанства е преоритет и това не са само PR кампании ами се прави на практика. Ползват всевъзможни облекчения за горива и какво ли още не необходимо за една ферма. Субсидиите са им в пъти по високи от нашите, въпреки пракрасните ферми които ими и високо продуктивните животни в тях. Културата на европейския потребител е на необходимото ниво, освен това контролните органи по храните си вършат работата перфектно. Едва ли до пазара вогат да стигнат саломи от обрезки, сирене от палмово масло, кисело мляко от сухо мляко и какви ли не още други щуротии. Просто продукцията си се реализира и от това печелят всички. Не на последно място разбира се е и пакупателната способност на европейския клиент. Каквото и да си говорим за жалост в родината ни едно се говори по медии съвсем друго е на практика, системата е супер опорочена. След тази година на криза и високи фуражи догодина ще е добре ако се оцелели поне половината от колегите.
 • като са високи цените на мандрите, защо не си гледат тяхна стока ,за да им излиза по евтино или искат евтина продукция от нас, за да трупат големи печалби ,а нас млекопроизводителите кучета ни яли.
 • Z
  Не ми се се спори с анонимници съжалявам за вас,мисля че приятелите и роднините се обръщат към вас с имена а не 1 или брат му!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

574 0
К

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

478 5
I

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1243 0
I

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1734 2