Субсидии за орехова градина

 • M
  Здравейте,моля запознатите да пояснят,разликата между мярка11 БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ и мярка 10 АГРОЕКОЛОГИЯ И КЛИМАТ. Може ли да се кандидства и по двете с трайни насаждения-орехи.Каква е субсидията за всяка от двете мярки.
 • D
  Здравейте! Имам 15дка земя в горско стопанство. Земята е с повече храсти . Бих желал да направя орехова градина. Чета и се и информирам относно това какъв сорт орехи да засяда. Колко инвестиция ще ми коства? Струва ли си за субсидиите, които отпускат?
 • Б
  Здравейте, ако има някой близо до Варна който да е засял ниви с орехи, или е кандидатствал и е одобрен като млад фермер може ли да се свърже с мен на 0897424231 , Благодаря!
 • L
  Здр ако ми позволите малко да отменя темата но да питам и аз каква е субсидията за ДКА люцерна благодаря
 • M
  Благодаря.Изискванията по мярка10 за цялото стопанство ли са или може и за отделен парцел. По мярка 11,цялото стопанство ли трябва да био,или може отделен парцел.
 • Z
  Стъпките са следните - засаждаш, сключваш договор със сертифицираща фирма до края на годината, и вече следващата година, когато се чертае и подават документи за директни плащания, което е баш сега /до 15 май е срока/, пускаш и заявление за мярка 11. А за мярка 10 може също, но там ти е нужна косачка, щото трябва да поддържаш затревено в междуредието.
 • M
  Градината ще е засадена на есен със Фернор и опрашител Фернет.22дек.,по 16бр.на декар.Ако има някой с тези сортове,в близост около Варна или Шумен,може да ме покани за обмяна на опит.Ще бъда много благодарен.
 • I
  с бракувани градини и био и без био пак ще си с калпава продукция,особено ако е на неподходящо място с калпави сортове(дори и да е млада градина и с висока агротехника).
 • B
  За първи път виждам в този форум човек който не иска да е био. Личи си кой го е грижа за продукцията и я слага на първо място пред субсидията. Гледай си продукцията да е качествена защото тя ще ти донесе приходи,а не голямата субсидия от биологичното производство,защото ако имаш БИО,няма да имаш читава продукция.
 • H
  Ами не бих желал да се обосновавам поради факта и ,че има доста колеги тук ,които са от моя край и с радост биха се радвали да чуят някоя клюка и да я разтегнат до локум ,но ще ти кажа ,че се занимаваме с био производство още от Сапард ,след това и по 214-та и в момeнта ,в който изтече ангажимента няма и да помислим повече за био
 • M
  По мялка 11 зависи субсидията от културата.Не си заслужава и 1000 лева да ти дават Успех с "био" орехите. Благодаря за отговорите. Ако може да се обосновеш.
 • H
  По мялка 11 зависи субсидията от културата.Не си заслужава и 1000 лева да ти дават Успех с "био" орехите.
 • F
  За мярка 10 е 156евро на хектар,за мярка 11 около 600евро на хектар но не съм много сигурен,някъде го бях чел но беше доста отдавна
 • F
  Мярка 10 е за почвената ерозия,мярка 11 замества старата 214.И по двете програми може да се получават субсидии

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

МЯРКА 11

Има ли информация за плащанията по мярка 11 за кампания 2019г ? По индикативния график...

91 0

oбвързано подпомагане

Колеги, на много от нас бяха намалени плащанията, знае ли се дали ще бъдат изплатени и ког...

47 0

Овце и кози

Боре Бомбата: Трябва ти бюджет около 30 - 40 бона, 1 - во трябва да се осигуряваш като фермер 1 2 години...

79 1

Въпроси и отговори относно очертаването в СЕУ на ДФЗ

Елена Хаджиева: Да аз си очертах и сега очаквам видеото за предаване към исак. Не е кой знае колко трудно....

212 3

Обвързано подпомагане

Колеги , орязването на част от плащането има ли връзка с новото.На мен са ми намалени окол...

111 0