Субсидии за орехова градина

 • M
  Здравейте,моля запознатите да пояснят,разликата между мярка11 БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ и мярка 10 АГРОЕКОЛОГИЯ И КЛИМАТ. Може ли да се кандидства и по двете с трайни насаждения-орехи.Каква е субсидията за всяка от двете мярки.
 • Б
  Здравейте, ако има някой близо до Варна който да е засял ниви с орехи, или е кандидатствал и е одобрен като млад фермер може ли да се свърже с мен на 0897424231 , Благодаря!
 • L
  Здр ако ми позволите малко да отменя темата но да питам и аз каква е субсидията за ДКА люцерна благодаря
 • M
  Благодаря.Изискванията по мярка10 за цялото стопанство ли са или може и за отделен парцел. По мярка 11,цялото стопанство ли трябва да био,или може отделен парцел.
 • Z
  Стъпките са следните - засаждаш, сключваш договор със сертифицираща фирма до края на годината, и вече следващата година, когато се чертае и подават документи за директни плащания, което е баш сега /до 15 май е срока/, пускаш и заявление за мярка 11. А за мярка 10 може също, но там ти е нужна косачка, щото трябва да поддържаш затревено в междуредието.
 • M
  Градината ще е засадена на есен със Фернор и опрашител Фернет.22дек.,по 16бр.на декар.Ако има някой с тези сортове,в близост около Варна или Шумен,може да ме покани за обмяна на опит.Ще бъда много благодарен.
 • I
  с бракувани градини и био и без био пак ще си с калпава продукция,особено ако е на неподходящо място с калпави сортове(дори и да е млада градина и с висока агротехника).
 • B
  За първи път виждам в този форум човек който не иска да е био. Личи си кой го е грижа за продукцията и я слага на първо място пред субсидията. Гледай си продукцията да е качествена защото тя ще ти донесе приходи,а не голямата субсидия от биологичното производство,защото ако имаш БИО,няма да имаш читава продукция.
 • H
  Ами не бих желал да се обосновавам поради факта и ,че има доста колеги тук ,които са от моя край и с радост биха се радвали да чуят някоя клюка и да я разтегнат до локум ,но ще ти кажа ,че се занимаваме с био производство още от Сапард ,след това и по 214-та и в момeнта ,в който изтече ангажимента няма и да помислим повече за био
 • M
  По мялка 11 зависи субсидията от културата.Не си заслужава и 1000 лева да ти дават Успех с "био" орехите. Благодаря за отговорите. Ако може да се обосновеш.
 • H
  По мялка 11 зависи субсидията от културата.Не си заслужава и 1000 лева да ти дават Успех с "био" орехите.
 • F
  За мярка 10 е 156евро на хектар,за мярка 11 около 600евро на хектар но не съм много сигурен,някъде го бях чел но беше доста отдавна
 • F
  Мярка 10 е за почвената ерозия,мярка 11 замества старата 214.И по двете програми може да се получават субсидии

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

изплащане на застъпвания

Кога ще изплатят застъпванията , тъй като няма информация, миналата година имаше превод кр...

68 0

Списъци по схемата de minimis на земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи, овце – майки и кози – майки

Здравейте, някои знае ли къде да видя списъците на земеделските стопани, имащи право по сх...

118 0

МЯРКА 11

kalinbelia: и аз това се питам, по график е за края на май началото на юни

257 1