Беларус 952 или 1025 да си купя - коментирайте от личен опит колеги!

 • M
  Здравейте колеги. Мисля да си купя Беларус 952 или 1025,моля за мнение кой от двата е за предпочитане. Работя 300 дк. Благодаря ви предварително.
 • G
  1025 са добри, но са големи за 300 дка по добре 952 , ако мислиш да се разраства стопнаството и двата са добри
 • M
  бях привърженик на руската техника и не давах да се проговори за западна но от 4 години сам с два джон дира стари на по двайсе години но вече не искам да чуя за руско
 • M
  На мтз 952 работните скорости са малко ....ако намериш мтз 892 е по-добре там има повече скорости. Зимата пали без проблем ....нали пали на 24В ..... Бих искал да допълни трактора около 952. Gear 952 на трактора може да бъде 14/4 и 7/6 и 14/12 - всичко зависи от зъбното колело в корпуса на съединителя. Всеки знае за 14/4: е редуктора Vmax ~ 29km / h или ускорител Vmax ~ 38km / h. За 7h6 малко хора знаят, че обратната скоростната кутия е монтирана в корпуса на съединителя, на мястото на редуктор (или ускорител), промяна на посоката в същото време от отделен лост. За 14/12 почти никой не знае, че комбиниран редуктор също е монтиран в корпуса на съединителя: той съчетава заден ход с редуктор (или ускорител). Подробности могат да бъдат намерени тук: http://www.mytraktor.by/Pages/Kombinirovany.html Ако има някакви въпроси, моля, свържете се, аз ще се опитам да отговоря. Но аз съм от Беларус и дори нашите езици са сходни и превежда Google Translator ми помага, така че съжалявам за грешките.
 • M
  Кабела за оборотомера е разкачен от динамото и не знам къде да го закача, на таблото крушката за зареждането свети постоянно. Предполагам ,че динамото е сменяно и е друг модел. Може ли някой да прати снимки за да видя дали динамото е същото. Благодаря ви колеги предварително.
 • D
  някои път буксата на оборотомера се окислява, вадя я пръскам с контактен спрей или спрей за ражда и тръгва
 • K
  Не колега оборотомера не е като на старите МТЗ та. Той взима сигнал от генератора (динамото) син кабел.
 • N
  Колега виж за жило до водната помпа трябва да е с квадрат накрая, ако е всичко нормално отвори червячето което влиза в двигателя може да е счупена пластина.
 • M
  Здравейте колеги. Купих си 952 втора употреба на 4000 мч. Още не съм работил с него и не мога да кажа как е . Не му работи оборотомера, може ли някой да каже къде му е датчика за информация на оборотомера. Благодаря на всички за изчерпателните отговори.
 • E
  колега marinmv, мисля че избора ти на МТЗ1025 ще е правилен.Не си струва за 300 дкр да купиш машина ,която е мин. два пъти по скъпа.В крайна сметка всеки се разполага според чергата.Колеги имам нужда от Техническо ръководство по експлоатация на МТЗ1025,моля помогнете ми да си закупя или сваля от сайт.Благодаря!
 • A
  Здравеите аз карам 1025 иии мога да кажа това е страшен кенеф няма ден да не се 4упи то небяха голяма бордова 3 пъти, малка само 1 път ,водни помпи 2 пипа, масло яко гори, турбо сменено ,2 пъти ремонт двигател помпа хидравли4на няма нещо което да не съм сменил станах механик страшно приклу4ение и е само на 2800 4аса имам и беларус 80.1 на 4900 4аса не сум пипал нищо по него това е страшен тракрор но няма двоино
 • K
  На мтз 952 работните скорости са малко ....ако намериш мтз 892 е по-добре там има повече скорости. Зимата пали без проблем ....нали пали на 24В .....
 • M
  Благодаря ви колеги, а от страна на скоростна кутия и задница имат ли подобрение или е като Булгара. Кутията щом е с 4 скорости предполагам ,че е по добра. Зимата в студеното палят ли.
 • V
  Ще си позволя и аз да дам едно мнение,относно уредите по таблото.Малко по-конкретно относно имервателните прибори на таблото.Нашият не е 952,но има го тоя комбинираният уред и оборотомера с моточасовете и прочие. В руските сайтове масово препоръчват и се оплакват от тоя комбинираният прибор да се сменя с механични уреди за налягането на маслото и температурата на водата.Аз точно тия двата ги смених именно с механични.На таблото с боркорона мисля 60 или 62 мм пробих дупки и ги монтирах.Иначе от комбинираният уред работят само за нивото на нафта в резервоара и зареждането на акумуларора.Пак добре че работят де...Оборотомера и моточасовете хич...има нещо за правене ама мисля това да му е проблема.
 • D
  Ако някой иска да попита нещо по конкретно за 1025.2 да ме пита на лично, с радост ще помогна.
  • И
   Взех си беларус 1025.2 110 коснски сили уж е цисто нов, а не спира да се цупи (като не се използва за тежки обработки на 1000 мото цаса е ). Какво Ви е мнението за тои трактор ?
 • D
  Колеги, аз имам беларус 1025. Мога да кажа, че трактора си е здрав и работлив като ВОЛ. Моят е 1025.2 и с ръка на сърцето мога да кажа, че не грее. Моделите, които са с пластмасовия капак (952.3 952.4 1025.3 1025.4 и така нататък) те прегряват. Единствения проблем който съм забелязал на моята машина е спирачките. Трактора ми е на 1000 мото часа и вече за трети път ще сменям дисковете за спиране.
  • И
   Аз имам същият модел ,обаце освен це сменям постоянно спирацните дискове ( 2 пъти в годината ) ,на 200 мото цаса се сцупи коляновият вал (добре це беше в гаранция ), а в момента като го отворих(за първи път) забелязах це синхронизатова има износване (бързи-бавни) и се притеснявам да не се наложи да му се прави основен ремонт на 1000 мото цаса ,зашото това е смешно при условие це не оре и най- тежката обработка е с мулцер .Също така забеляах изхабяване навътрешни болтове по него, които не съм пипал и за нов трактор не трябва да изглеждат така ,което ме навява на друга мисъл це може би съм излъган и са ми продали рециклиран трактор . Вие колега какво мислите ?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Юмз проблем

r560: Едва ли е от помпата и моя болгар има син пушек при работа на място като загрее е по слабо...

104 1

Съвет за трактор около 100 к.с.

Здравейте, искам да закупя трактор около 100 к.с. Ще го използвам за обработка на около 1...

185 0

Проблем с разпределителя

ЮМЗ , до вчера хидравликата работеше безотказно, днес вдига много бавно и при изключване...

144 0

кардан за пролетна сеялка

solun: Не ежелателно, но ако не можеш да намериш кардан с прещракваща муфа (което не ми се вярва)...

103 2

Оран, дисковане, фрезоване

Svilen Panchev: Търси някой от самото село, никой от далече няма да дойде за един декар

206 2