Рента.

 • Z
  Здравейте.\r\nПреди малко ходих да си взема рента от една кооперация.Имах да взимам 120 кг,и исках да си взема овес,но те ми казаха че овес няма да ми дадът защото добивът им бил малък,и само жито давали.\r\nВъпросът ми е имам ли право аз да си избера какво да взема или само те каквото ми дадът?
 • M
  Колеги,може да се предявяват претенции единственно,ако в договора изрично е упоменато вида на зърното-овес,но ако сте писали само зърно или някаква левова равностойност ще дадат от това,което имат.Доста години освен собственни арендовахме и чужди земи,но нямам случай да сме упоменавали точно какво да е зъното.Все пак за една кооперация стотина кг.овес не би трябвало да е кой-знае какъв проблем.
 • S
  След като имате аренден договор в който е упоменато ,че рентата ви ще бъде изплатена в зърно- в случая овес- нямат право да ви отказват с оправдание за нисък добив.
 • Договорът ми е за зърно(овес).От 4 годони всеки път взимам овес.
 • Точно така ! Виж си договора ! Каквото сте се разбрали. Ако сте писали конкретно пшеница,ечемик или пари - това ще получиш,но ако си писал еди си колко килограма ЗЪРНО (виждала съм такива арендни договори),защо да не си поискаш овес ???
 • F
  Колега...ти трябва да имаш договор за аренда или за наем където е опоменато какво зърно ще получаваш. Прочети си договора и ще ти стане ясно.
 • Ако предварително не сте заявили каква зърнена култура искате за рента,нормално е да ви откажат и да ви дадат по техен избор.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Цветна царевица

Здравейте, Попаднах на една статия - https://spiritell.com/%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80...

22 0

Проблем

Здравейте моля за малко помощ във нашата ферма имаме jonh deere 7710 който остана на неутр...

46 0

сортове

lupo_9: Царевица пионер 9911,8000 на декар

140 2

Сеялка

Колеги каква пролетна сеялка да избера irtem или kurt

105 0

Сеитба на царевица

joker70: когато рече господ да те храни не пита чий син си - ако има влага и торец , няма проблем

437 1