правно основание-проблем

  • K
    привет колеги сблъсках се с поредния проблем от страна на държавата ,за стопанската 09-10г съм наел 30 дк от оземлени стопани с държавни земи за всичките земи имам сключен договар за аренда идивидуално с всеки собственик ,вчера получих писмо от ОЗС че тия ниви ги обработвам без правно основание и ме задължават да платя в трикратен размер наем за тия дк ,а в решенията за оземляване няма клауза забраняваща на оземлените да преодават земите си под наем или аренда ,моля по запознатите за съдействие за разрешаване на проблема
  • Сключил си договор за съвместна дейност, но с него си целял заобикаляне на договора за наем, т.е. прикрили сте истинските си намерения. Написали сте в договора, че те участват със земята, ти с обработката срещу което трябва да получат еди какво си, но не по-малко от едиколко си, докато при договор за съвместна дейност може само да делите печалбата.
  • V
    Колега ,сключи с тях "договор за съвместна обработка", така се казва този вид договор, иначе чисто да ти я дадат под наем собствениците нямат право, хем и ти имаш правно основание да си в земята и те си я имат на книга!
  • найстина по закон оземлените граждани нямат право да отдават под аренда или наем тези земи.дори тази година който закупи тези земи, няма право да ги продава в следващите три години. такъв е закона и за съжаление найстина ще ви санкционират.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

289 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

138 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

283 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

697 0