Мнения за овце мутон шароле

 • V
  мнения за овце мутон шароле
 • M
  Предполагам,че на Аграта в Пловдив сте видяли агнетата на института.Имаше ги изложени.
 • M
  Файда има,ако гледаш 500-1000 овце от месодайните,та да ги изкараш на европейският пазар.При незначителна бройка само си даваш парите.В България не се прави разлика в качеството на месото от различните породи,а обикновенно се търси по-дребно и по-евтино.
 • M
  Овцете не понасят оборно гледане. При нашият климат,като ги затвориш в една влажна кошара около пет месеца и ги пиши бегали!Когато ги купуваше от института Лалева не ти ли даде технология?
 • minalata godina si vzeh 10 ot instituta v st zagora cenata im be6e 10 lv. kg. dnes imam samo 1 ovca ot sa6tata poroda drugite ne ocelqha izkliu4itelno trudno se klimatizirat.
 • V
  моля даите координати за вразка от каде може да се вземат за отглеждане агнета.
 • ИМАШЕ ДВЕ СТАДА НО ВЕЧЕ ГИ НЯМА ЗАМИНАХА ЕСЕНТА ЗА ТУРЦИЯ НАИСТИНА ПОРАДАТА Е С ДОБЪР ПРИРАСТ И ДОБРИ ВКУСОВИ КАЧЕСТВА НО НО НЕ СЕ КЛИМАТИЗИРА ДОБРЕ НО КРЪСТОСКИТЕ И С ИЛДИОФРАНС СА ДОБРИ И ПРОДУКТИВНИ ЖИВОТНИИ ДОБРЕ СЕ КЛИМАТИЗИРАТ И ДАВАТ ДОБРИ ПРИПЛОДИ
 • здрабвеите някои може ли да ми каже от каде да си закупя тази порода овце?
 • Миналата година ми ги предлагаха по 10 лв. кг.
 • Разпространение Тази порода е създадена през 1800 г. във Франция в долината Шарол. Породообразуването е в резултат на кръстосване на местни овце майки с кочове от породата Лестър и целенасочена селекция на получените приплоди с цел да се получат животни с добра месодайност. Добрите приспособителни качества към различни климатични условия правят породата предпочитана месодайна овца в различни части на света. Мутон Шароле е разпространена в повече от тридесет държави с разнообразен климат и надморска височина - в страни от Централна Европа, Израел, Китай, Чили, Тунис и друти.[1] В България е внесена за пръв път през 2003 г. с 200 броя настанени в животновъдните институти в Троян и Стара Загора. Към 2008 г. броят на представителите на породата в България е бил 801 индивида. Рисков статус (за България) - застрашена от изчезване. [редактиране] Описание и характеристика на породата Животните са едри с дълго и широко тяло. Главата е средно голяма с права профилна линия и необрасла с вълна. Ушите са леко повдигнати. Гърдите и гърбът са широки. Бутовете са широки и добре замускулени. Краката да средно дълти и широко поставени. Породата се отличава с добрата си скорозрялост. Агнетата се раждат почти голи, поради което е необходимо след раждане да се отглеждат в добре отоплени помещения. Овцете са с тегло 80 - 110 kg, а кочовете 120 - 150 kg. Средната млечност за лактационен период е 200 l. Плодовитостта е в рамките на 190 - 200%.
 • колеги дайте цени на агнетата от тази порода не можем да се свържем с Троян и къде продават агнета
 • Здр колега STA_MATOW имаш ли от тази порода за продан дай тел за връзка
 • S
  колеги от доста време ви следя мненията по отношение на дадени породи животни,и тяхните продуктивни показатели,и оставам с впечатление че които е чул и недоразбрал иска да ръси акъл.с изклучение на ИВАНОВ и БРАТ,понеже тои е всезнаеш,искам и аз да ви кажа,че в БГ, вече на много места ги отглеждат и то успешно.Аз лично съм купувал от Янко Митев гр.Ямбол и ви казвам че много добре се развива при него породата.
 • M
  А коя е най-умната?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта