Мнения за комбайн ДОН 1500

 • P
  Колеги какво ще кажете за ДОН 1500, плюсове и минуси ???
 • T
  Ако, има още колеги които имат опит и желание да коментират по темата ще, ми бъде интересно.
 • M
  Ако не бяха други сериозни харчове и имах повече земя щях да взема нещо що-годе съвременно,но този бизнес беше на баща ми и сега ние го поддържаме "от кумова срама" гдето се казва,иначе си имам сериозни доходи от друга дейност и това,както и животновъдството сами си го дотираме.
 • S
  Имам цялата друга техника без зърнокомбайн,така че съм дилетант по темата,но втора година ми жъне колега с 3 Дона и определено съм доволен от качеството на прибиране,а и от сроковете.
 • DON -- li --ujaaaaaaaaas
 • M
  Данчев,прав си,обаче явно късният час си казва думата.Обикновенно чета,какво пиша,но в случая глупоста е факт-друг е въпроса,че на нашата петица и е взета до толкова душицата,но дано изкара и тази година(ако остане нещо за жътва)
 • D
  Мирчев,НИВА СК-5м е 120кс без турбо,а с турбо е135кс.Колега НИВАТА върви колкото ДОН 1500.Ако е регулирана както трябва няма грешка.Разликата между тези комбайни че Дон е с голям хедер,мощен двигател и в бункера.Дон имат голяма подръжка и облужване.
 • M
  Ако искаш сериозно да се занимаваш със зърнопроизводство,търси нещо съвременно.Нямам Дон,но имам Нива-5,а това са все машини,които след много ако,може и някак си да ти свършат до някъде някъква работа.Все пак не се вкарвай в приключение!Дона поне е 230кс,а Нивата-80.
 • според мен е сравнително добра стига да и разбира някои имах доста време дон и ми вършеше добра работа. е не може да се сравни с новите и малко повече гори ама върши работа и частите са и евтини

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Съвет за комбайн

Aleksandr Raichev: Case 1680

156 2

Вариатор

Здравейте, отскоро моя Клаас Европа започна да чупи външното лагерче на вариаторната шайба...

117 0

СЪВЕТ

solun: Да, има значение марката и модела на комбайна.

849 8

Модификация на двигател Claac 96?

ivanpetrovbg: Номера е на блока, до помпата за гориво.

522 1

комбаин

go6o82: Класа от Германия, това Джони W е голямо дърво , а и не е Джон Диър, само е брандирано так...

707 2