Здравейте искам да кандидаствам по мярка Млад фермер искам да направя ферма за крави около 100 бр

 • M
  Искам информация за това как мога да кандидаствам и дали има някаква възможност да започна от 0 или трябва да имам вече построен обор и закупени крави . Блогодаря на всички предварително .
 • Почивах, сега се прибрах в София да поработя малко.
 • V
  иванов къде се губиш
 • Аз не съм много сигурен, но по мерките трябва да направиш нещо за да получиш евентуално част от парите, но после. А за да си получиш парите всичко трябва да ти както трябва, а не по български. Трябва да имаш одобрени проекти, построени сгради от сертифициран строител, закупени животни с марки и т.н., трябва да направиш всичко най-скъпо, срещу което, ако е рекъл Бог, ще ти върнат нещо. Т.е. за да започвете с мисъл за програма ви трябват 2-3 повече пари, отколкото ако започнете законно, но без да мислите да кандидатствате. Аз лично, като практик/да го припомня на дежурните теоретици/, бих направил следното: 1.Отивам при ветеринаря за да ми каже какво трябва да направя за да регистрирам ферма, евентуолно да ме насочи на коя земя е възможно, има ли помещения за продаване или наемане, ставащи за ферма и т.н. 2. След като се оринтирам колко ще ми струва фермата и съответно земята за определен брой животни, ще си направя сметката с колко животни да започна и което е много важно, дали има смисъл да започвам с тези животни, ще ми покриват ли поне заплатата. 3. След това ще направя сметка при дадените обстоятелство какви животни трябва да отглеждам. Другото са подробности, които ще се решават след като разрешите тези проблеми.
 • G
  Момчета, браво на вас! Похвално е желанието ви да се захванете с животновъдство. Моя съвет е да попрочетете някои неща, да се запознаете с условията, нормативната уредба, пазарите, да сравните с това, което имате или ще имате възмойност да направите. Като за начало попрочете из форумите и специализираните сайтове. Млад фермер вече на работи, но не се залъгвайте, че тези пари създават стопанства, те просто могат да помогнат малко.
 • A
  браво на вас самотака но 112 няма да има вече.
 • i az izkam da startiram kato mlad fermer - miarka 112 no s ovce
 • M
  Ne mislq da rina lopati s pari ot tezi kravi a neshto dr . iskam da se zanimavam s tva ne shtoto sam jaden za pari ,a za udovolstvie ,zashtoto obi4am jivotnite i predpo4itam vmesto da rabotq neshto koeto ne mi pri sarce da se zanimavam s neshto koeto shte go pravq s jelanie .
 • иване тъпси като на слона газъъъъ
 • Слушай Боряна, Нравите не са за новобранец или човек с малко пари. Там можеш да печелиш сериозно ако имаш да вложиш 3-4 тобри с пачки, след това да си уредиш квоти, изкупчик и т.н., все работи дето не са за започващ бизнес. С по-молко можеш да работиш само ако си до голям град и имаш пазар на черно за 1,50 лв/литъра и пак си е само гърбене. Щом си млад си търси професия с 8 часа работен ден, животни само в зоопарка.
 • МЯРКАТА Е СПРЯНА ВЪЗМОЖНО Е ПОВЕЧЕ ДА НЕ БЪДЕ ОТВОРЕНА НО АКО ЖЕЛАНИЕТО ВИ Е ГОЛЯМО И ИНАТА БЕЗКРАЕН МОЖЕ ДА СИ ОПИТАШ КЪСМЕТА.ОБОР ПОД НАЕМ НАЙ МАЛКО ЗА 6 ГОДИНИ;МЯРКА МОДЕРНИЗАЦИЯ. АКО СИ НА ПЪРВО ВРЕМЕ В СЕЛИЩЕ В ДВОР КАНДИДАТСТВАШ ПО ПОЛУПАЗАРНО И СЛЕД ТОВА МОДЕРНИЗАЦИЯ.С МНОГО ИНАТ И МАЛКО КЪСМЕТ НАСЛУКА МОМЧЕ
 • 20 год. гледаме крави с моя сьпруг-имаме за преживяване,но не и за друго .От 8 ги направихме 35+15 юници за теьи 20 год.Достроихме и обора,но всяка год сме на 0.Синьт ни е 26год,но не иска да се занимава с тях.Моят сьвет е ХВАНИ СИ ДРУГО ЗАНИМАНИЕ СИНЕ .
 • Млад фермер е спряна и изчерпана вече една година малко си закъснял.
 • M
  Ne az nqma da vzemam 100 jivotni nakup v na4oloto 10-15 i do 5-10 godini shte gi napravq 100 no me pritesnqva obora nai ve4e ,4e mn skapo izliza da se napravi nov , a i da go kupq gotov pak mn 4e trqbva da se stegne
 • K
  Един съвет от мене - въобще не се занимавай с тия фондове и пари дето уж дават !! Ако си съвсем на нулата по добре вземи заем от някоя банка (като внимаваш да не те прекарат и те). Започни с 15-20 животни и ако потръгне работата постепенно увеличавай кравите !! Ако се изхвърлиш от раз на 100 животни и вземеш пари по мярката рискуваш да затънеш. Едно че се ще намерят за какво да те глобят и да си вземат парите обратно, а и ако стане некъв гаф увисваш с 100 животни които ще се наложе да продадеш на безценица !! Това е от мене, но все пак ти си решаваш. Каквото и да решиш пожелавам ти успех !! )
 • мирко трябва да имаш твои животни и животновъден обект на твое име(не може обекта да е на баща ти,а собственик на кравите да си ти).Има един фатален срок от 14 мес. ако не се лъжа след като си се регистрирал като ЗП в който трябва да си оправиш всички документи за млад фермер.най-точно ще ти обяснят в обшинска служба по земеделие.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

441 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

104 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

686 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

705 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

421 1