Какъв трактор да избера Беларус 952.4 или Хаттат А110?

 • M
  Здравейте колеги колебая се между Беларус 952.4 или Хаттат А110 по програма основно за оране,дисковане и др. Притеснява ме комонреила на Беларуса иначе той е малко по-тежък и аз съм за него но казват че имат сериозни проблеми.Моля за съвет,ще се радвам собственици на такива машини да коментират.
 • Х
  Точно обратното Хаттата няма чупене и е много икономичен. А и каквато гориво слагаш в резервоара няма проблем.
 • P
  и в крайна сметка кой трактор си купи
 • K
  Взимай Хаттата и не му мисли повече. Той е интернационал - двигател - Англия, скоростна кутия и хидравлика - Германия а другите детайли са ги копирали от Валтра. Докато на мтз то всичко е правено от пияни руснаци ( дори се чува че има и детайли правени в Китай)
 • S
  Хатат матат беларус все боклуци взимаш и после си късаш главата.Не знам защо толкова плуете зетора имам две фортери 11741 и колкото работа отхвърлиха тия трактори нито хатата нито беларуса може да издържи толкова.
 • V
  Защо никой не спомена Armatrac? Поне е има читав сервиз, тези Хатати кой им е сервиза?
 • M
  Дааа,прав си колега вече говорих по телефона с denko за Хаттата благодаря му за инфото, мисля че между двата надделява турския трактор,наистина при т.4 с комонреила е мазохизъм.А за карането карал съм т.3 и съм с добри впечатления Хаттат съм карал само на транспорт.
 • S
  Еее, колега точно реших проблема в полза на Беларуса и ти ме разби има ли колега с 952.4 да изкаже мнение. не вярвам да има голяма разлика между нашият и твоят модел все пак ги произвеждат на едно и също място.другото което искам да кажа е че като казвам че беларуса не струва НЕ КАЗВАМ че хатата е по добър просто имам наблюдения само за беларуса.гледам по нагоре има колега с беларус и колега с хатат попитаи ги за телефон българия не е голяма за един ден може да я обиколиш два пъти отиди на живо виж за какво става на въпрос хората в този саит са точни не вярвам някои да откаже да ти помогне ако имаш възможност виж ги в работен процес,попитаи ги кои колко гори каква площ обработва средно за ден защото това са важни неща,другото което те съветвам е да погледнеш и някои по скъп но реномиран трактор гледам по нагоре колегата е предложил един ню холанд срещни се снякои които има и такъва трактор поговори и снего и тои да ти каже какви са разходите за обратотка с този трактор и сама ще си направиш сметка какво да вземеш. Лично мое мнение е вземи си хубав и утвърден трактор може да ти се вижда скъп сега но след време ще ти излезе по евтин от тези на които ти си се спряла това ти го гарантирам и работата ще ти върви без ядове.
 • P
  колко струва този пусти Хаттат
 • M
  Еее, колега точно реших проблема в полза на Беларуса и ти ме разби има ли колега с 952.4 да изкаже мнение.
 • S
  Стоянеееее 100 -я - не Да си чувал че западните трактори докарват мощността на двигателите от по-високите обороти Мощността при ДВГ може да се изчисли по следната формула: N=M.n/9550, kW където: М – въртящ момент, n – обороти на двигателя; N – мощност при обороти n Или по-просто написано мощността на беларуса е при обороти 1800 ,докато този на Хаттата е при 2200 Номиналната честота на въртене в двигателите с вътрешно горене е при номинална мощност.Увеличаване на честотата след номиналната(до максимално възможната) води до намаляване на произвежданата ефективна мощност.. Номиналната мощност също се определя и гарантира от производителя. В зависимост от предназначението на ДВГ,номиналната мощност се декларира по различен начин.Тя може да се декларира,като крайна максимална,временна максимална,условно максимална или гранична максимална.За ДВГ на селскостопански машини,локомотиви,строителни и пътни машини,номиналната мощност се определя,от крайната максимална-тази мощност може да се отдава за определен период от време(определен от предназначението на двигателя).Тази мощност се декларира,при такова положение на регулиращия орган,че превишаването и,е невъзможно.А двигателя не трябва да работи на границата на възможностите си-т.е.тази мощност е по-ниска от граничната максимална мощност. За ДВГ на автомобили се декларира за номинална,граничната максимална мощност.Тя се определя,като най-високата ефективна мощност,която ДВГ може да развива,в продължение на 15min,без термично или механично претоварване Номиналната мощност се дава в спецификацийте на всеки ДВГ,както и броя на оборотите за минута,при които тя се достига. В съвременните ДВГ,мощността,често се ограничава до определени стойности,само от управляващия софтуер или от регулатор.Така че,тяхната декларирана номинална мощност,се определя като крайна максимална мощност(определена от регулатора)-т.е,тя може да се превиши до граничната максимална мощност,но само с използването на друг определен софтуер или регулатор. С условна максимална мощност,се декларира, мощността на бавнооборотни,корабни и стационарни двигатели..Номиналните обороти не могат да се превишават.
 • K
  Стоянеееее 100 -я - не Да си чувал че западните трактори докарват мощността на двигателите от по-високите обороти Мощността при ДВГ може да се изчисли по следната формула: N=M.n/9550, kW където: М – въртящ момент, n – обороти на двигателя; N – мощност при обороти n Или по-просто написано мощността на беларуса е при обороти 1800 ,докато този на Хаттата е при 2200 Прочети тази тема и ще ти стане ясно: www.fermer.bg/forum/view_post/82266
 • S
  здравеи колежке,гледам по горе колеги които много хвалят тези руски боклуци ,не искам да се дразня с никого просто изказвам мои наблюдения не точно по този модел,ние имаме 1221.4, купихме го чисто нов и започнаха проблемите: 1.акумолаторите сдадоха багажа разменяхме ги редовно и релето след време избушив последствие заминаха и акумолаторите. 2.още с пристигането маслената помпа беше объркана и бяха сложили някаква по малка и дигаше плуга супер бавно докато доидат да го оправят мина сума време. 3.едното рамо на навеса беше дефектно от по мека сплафт и кадето се захваща бутилката се изяде за норматив идваха снимаха и нищо още си караме така. 4.електрониката е много зле блукаж и преден мост при влючено положение на копчетата се включват и изключват когато си искат. 5.датчика на навеса се прецаква три пъти вече а цената е към 500лв. 6.за пръв път виждам трактор които да си изтърка първо задните гуми. 7.разпределителя се разпадна от самосебеси като го миех и почнаха да падат болчета по земята които бяха от разпределителя а ние си мислихме че тече някъде от гумичките. 8.половината уреди спряха да работят още от самото начало , другата половина показват грешни стоиности. 9.в жегата като го натовариш и започва да загрява и трябва да му сваляш капаците. има още много проблеми за които не се сещам в момента,а това за което колегата по горе беше писал че 100 коня на мтз се равнявали на 115 на западен по смешно нещо не бях чел,нашия трактор е 142к.с. и в момента е на 1700м.ч. продадоха ни го с плуг регент карахме го на 4 . 45 но едвам го влачеше на около 35см. повече от 5км не можеше да го караш и даваше разход около 5л на декар.тази година махнахме едното тяло и го свихме на 35 защото кадето е влажно и направо спираше.за брануването нямам думи на второ минаване едвам се стои вътре този трактор не спира да подскача и соло по асвалта,бяхме му закачили българска 3м. брана и даваше разход над литър това на едно минаване за декар. пак казвам не искам да се заяждам с никои и това са наблюдения за модел 1221.4 на 1700м.ч. моята препоръка към теб е да се разровиш за информация какъв разход дава на оран и брануване защото като гледам никои не споделя разхода и това с каква скорост работи в смисъл колко декара ще ти обработи за ден,забравих да кажа че имаме и западен трактор и както облужвам него така и беларуса. аз като изляза на нивата с него и гледам колеги идват оправят си нивите набързо и заминават а ние като мравки, ремонти ,други проблеми и после защо техните ниви двали толкова а нашите не можели.
 • H
  пиши ми на [email protected]
 • M
  Да по 4.1 но не знам дали мога да пиша фирмата потърси просто.Прочете ли темата за Зетора.
 • H
  като се замислих по добре и аз да се спра на беларус Вие по мярка 4,1 ли ще кандитатстваш или не затова ме интересува откаде ще го купуваш

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Проблем с shibaura p155f

Здравейте. Притежаваме въпросния трактор shibaura p155f 15кс от около 5 години до сега дер...

28 0

Изключително твърд педал на съединител на НЮ Холанд ТД- 5.85 2015г.

654431: Смени си жилото на съединителя. При мен една "ГОЛЯМА" фирма смениха 5 съединитела и ми о...

78 1

Съвет при избор на трактор

solun1: Добре е да продължаваш да играеш в тия казина. Щом така печелиш , то изобщо не ти е нужен...

129 1

верижен болгар тл 45

darwar: Много добра машина и двигател и скорости само дето лесно се преобръща странично - внимава...

160 1

Алтернатор

mafiot: на Д слагаш втзбуждението от акумулаторния плюс другото е плюс минус

88 1