Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Земеделска техника Трактори
ОТГОВОРИ

Kubota M110GX или John Deere 5115M

• G
    Gvelichkov

04.02.2015

Здравейте колеги ! Кой е по стабилния и комфортен трактор за всякакви обработки включително оран и дисковане. Ценовата разлика е малка.

12903

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • M
    monkatasum

04.02.2015

Колега, трактора е един, зелен е на цвят и се казва John Deere ! Всичко друго е кенефи !!! Извинявам се предварително !:D
  • G
    Gvelichkov

04.02.2015

Благодаря за мнението колега! Джонката е с механична,ръчна кутия , Кубота с пауър шифт 8 скорости се сменят с копчета Някой който е работил с конкретните машини е добре да даде мнение.Иначе ако беше от 200к.с. нагоре, въпроси нямам и нещата са много ясни
  • V
    vladimirvelitchkov

04.02.2015

http://tractortestlab.unl.edu/documents/4805395/4829952/Kubota+M110GX.pdf/6e386275-d467-4dae-84bc-33a5a60fea84 http://tractortestlab.unl.edu/documents/4805395/4829135/John+Deere+6115M.pdf/165c81e6-0084-440c-b71f-cb71dd7047a1 Новите Куботи са пълен ташак откъм мощност.Да не говорим,че части за тях освен в Кубота няма.97,5 конски сили на 2600 оборота и 321 нютона на 1600,слаба хидравлична помпа и малък двигател като кубатура!Ако е Кубота то да е поне 135гх тя 122 коня 520нм и е 6,1л не 3.Зелената машина е най-малкото шаси на 6м,но пак е с 400кила над куботата и е 4,5л и е 108,6 коня и 493 нютона.Сравнението между тези 2модела е безмислено.
  • G
    Gvelichkov

04.02.2015

Аз попитах не за 6115М а за 5115М. Мн е скъпа тази 6 серия не е за мен! Иначе благодаря за експертното мнение. Сравнително наясно съм за предимствата от по големия работен обем на моторите, по малко вибрации и по дълъг живот.
  • B
    baraban4oskt

04.02.2015

Колега, трактора е един, зелен е на цвят и се казва John Deere ! Всичко друго е кенефи !!! Извинявам се предварително !:D Този зеленият с шаси произведено в Русия ,преден мост в Китай ,двигател и кабина от Индия ли ? По-спокойно ,че с такива изказвания само за смях ставате... Трактори се гледат по-други показатели ,не по цвят и реноме на някой марки в някой части на България.В Хановер имаше и други зелени иначе ,на които фаровете не потъваха в купето при натиск и не бяха събрани от Индо-китайският регион ,ама той тоя е от кенефите
  • V
    vladimirvelitchkov

04.02.2015

М100Гх и 5115м са трактори от различен клас и както каза колегата най-ниския клас трактори на Диър както и популярната в България евтина ''турска серия;; на Ню Холанд се сглабят с евтини компоненти.Разликата между 5115 и 6105 е 5%
  • M
    Mdriver

04.02.2015

М100Гх и 5115м са трактори от различен клас и както каза колегата най-ниския клас трактори на Диър както и популярната в България евтина ''турска серия;; на Ню Холанд се сглабят с евтини компоненти.Разликата между 5115 и 6105 е 5% Да да и един мармот завива шоколада в станиол. Колеги само глупости говорите и обърквате колегите. Има малко истински Джонове и това са Американската серия която вече е на сумаси часове. Тия новите където им събират частите от цял свят да мъчат да ги сглобяват децата в детската градина в час по труово не мерси. Да не говорим за разхода на произведена продукция , че и там са доста апетитни от към гориво. За сервиз да не говорим , че и там имат толкова много кусури че свят да ти се завие. А понеже много ги хвалите и уж само малките биле в Турция защо на 6-та серия 140 коня в Злати трап 2 пъти му сменят двигателя след 40 часа работа само на разработка. Сега очаквам да се появи и Пацо и да ти каже че истинския трактор е фендт и не търпи компромис. За това ви моля ди си ни оставите да си караме New Holland и да си свиркаме пък вие си карайте зелените елени . Позрави на всички любители на зелената марка и нищо лично. Извинявай колега за спама но според мен от двата модела на които си се спрял има и други марки като New Holland , case ih , claas , massey ferguson, МТЗ дори който биха ти свършила същата работа. Първо мисля че трябваше да споделиш за какво ще го използваш този трактор тогава бихме били по полезни със съвети от личното си изпитание на техниките с които разполагаме . Поздрави !
  • G
    Gvelichkov

05.02.2015

Много си прав колега за .че са различен клас и то в полза на Кубота сигурен съм главно заради трансмисията и седалка на въздух и кво ли не ,но са в един ценови диапазон, а 6105 е с 10000 евро повече нз какви цени ти дават на теб ,аз мн харесах контролерите на японеца мн е удобно, 5та серия мн базова само мотора е несравним знам го и от дилърството твърдят ,че е американски
  • M
    monkatasum

05.02.2015

Здравейте, 5 и 6-та серия на John Deere се произвеждат в Герамния , а големите серии 8 и 9-та в USA ! В Турция се сглобяват малки трактори без кабини , а по отношение на частите всичко вече е интернационал !!! При покупката на трактор залагайте на изпитаните марки, вижте най-големите арендатори каква техника ползват и после избирайте ! Няма нищо вечно ! А мърлячите си остават такива, каквато и техника да ползват !!!
  • M
    monkatasum

05.02.2015

Забравих да ви кажа, че Кубота почиства филтъра за отработени газове само в спряло положение 30 мин. ,т.е. вие не можете да правите нищо ,а само да седите и чакате в трактора,а Джонката почиства в движение-работейки !
  • M
    monkatasum

05.02.2015

Нека кажа и няколко думи за комфорта на Джонито ! Дори и малките имат опция за активен преден мост ТЛС ! Тракторите с ТЛС возят по гладко от чисто нов баварец , казвам го от опит !!!
  • M
    Mdriver

05.02.2015

Здравейте, 5 и 6-та серия на John Deere се произвеждат в Герамния , а големите серии 8 и 9-та в USA ! В Турция се сглобяват малки трактори без кабини , а по отношение на частите всичко вече е интернационал !!! При покупката на трактор залагайте на изпитаните марки, вижте най-големите арендатори каква техника ползват и после избирайте ! Няма нищо вечно ! А мърлячите си остават такива, каквато и техника да ползват !!! Колега да някъде си прав но не напълно, защото навсякъде големите фермери използват различна техника. При нас в моя район масово са на New Holland , Massey ferguson и John Deere. Като превес има New Holland и има доста добри отзиви. Незнам колегата , защо точно към тези две марки се е насочил но ако сподели поне цените им мисля че ще има много по-добри предложения от тези двете като съм сравнявал ценовите оферти с на Джонито
  • G
    Gvelichkov

05.02.2015

Значи всичко клони към 5 серия. Явно е по направената машина. А за ТЛС ми казаха ,че няма като опция ,но пак ще попитам,седалка на въздух мога да си поръчам. Кубота ми допадна с предавките и контролерите в подлакътника и 4 г гаранция това е искам да покарам обаче и двата
  • M
    monkatasum

05.02.2015

Не искам да влизам в конфликти с други колеги ! Всеки сам си е господар на парите ! Моето мнение е , че John Deere си заслужава всяка стотинка вложена инвестиция! Това е една прекрасна машина с която работя с кеф на полето !!! Карал съм 7 други марки трактори, но нито една не покри изискванията ми ! Пожелавам ви успехи при избора на машини !
  • M
    Mdriver

05.02.2015

Не искам да влизам в конфликти с други колеги ! Всеки сам си е господар на парите ! Моето мнение е , че John Deere си заслужава всяка стотинка вложена инвестиция! Това е една прекрасна машина с която работя с кеф на полето !!! Карал съм 7 други марки трактори, но нито една не покри изискванията ми ! Пожелавам ви успехи при избора на машини ! Точно така колега най-важното според мен е господ да дава на нас трудещите се и борещите се с земята здраве и да е по-благосклонен към нас с плодородие и без катаклизми , че тогава хич няма да ние до това да мислим кой трактор да изберем поздрави , успех с избора и да не забравиш да почерпиш
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Трактори

С
Стоил Демиров

Проблем с двойно Болгар

Здравейте колеги,имам проблем с двойното на болгар тк82,при оран и по силно натоварване пр...

19 0
B
belozemec

Мнение за Kubota M7173

Дайте мнение за кубота м7173 . Трактора ще се ползва за тежки обработки.

45 0
Б
Борис Китанов

Орбитрол и цилиндър

Здравейте. Сложих на трактора орбитрол 100 и цилиндър и сега като завиеш леко цилиндера с...

79 0
С
Стоил Демиров

Болгар ТК 82 Проблем с предният мост

Здравейте колеги, имам слесният проблем с двойното на тк82,влязох да ора една нива пускам...

92 0
E
Erol Dereli

Трактор втора ръка John Deere 5725

Ами: Колега, пусни в гоогле което ти пратих има много инфо за този модел трактор. tractordat...

121 1

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

07.12.2023 ДФЗ изплати над 5 млн. лв. на производителите, достигнали тавана по Украинската помощ ПРЕДИ 9 часа Какви ще бъдат ставките по de minimis? 04.12.2023 Парите по ПНДЖ3 са платени 05.12.2023 Вече има нов таван на украинската помощ 04.12.2023 Георги Тахов: Няма да има забавяне на плащанията към земеделските производители
07.12.2023 ДФЗ изплати над 5 млн. лв. на производителите, достигнали тавана по Украинската помощ ПРЕДИ 9 часа Какви ще бъдат ставките по de minimis? 05.12.2023 Вече има нов таван на украинската помощ 04.12.2023 Георги Тахов: Няма да има забавяне на плащанията към земеделските производители 05.12.2023 Статистика: Българските стопански животни с най-високи субсидии през 2023 г. в региона
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.