клетки за телета

 • S
  колеги,някой опитвал ли сее да прави клетки за телета.Каквато е на снимката.Ако е правил ако може да сподели как.Ще му бъда благодарен
 • 70/120
 • S
  някой знаели колко е размера на една клетка за едно теле(широчина и дължина)без огражчето навън
 • вмомента имам теле със възпален пъп вече е на 5-6месеца и нищо му няма,но и аз съм превържаник на единичните клетки.
 • възможно е незнам.пробвал съм,много се смучат и тормозят едно друго.
 • K
  ogidi, гледал съм телета и никога не съм имал проблеми с дъвченето на уши. Незнам при теб как е било но при мене телетата дъвчеха решетките на оградата след хранене а не съм ге виждал да си ядът ушете едно на друго.
 • незнам,но ако е възпален наистина,консултираи се с лекар. не мисля че е безопасно.не съм сигурен но нещо ми се върти в главата че съм чел че възпалението е свързано с черния дроб и е болезнено и опасно за телето.стои ли прегърбено телето?
 • M
  Zna4i ot tova e bila cqlata rabota za vazpalqvaneto na papovete az nali si kupih minalata sedmica krava s tele i na tele papa e mn golqm to napravo kolkoto umrug v negovata kosharka beshe to i oshte 4 mala4eta s kakvo moje da se lekuva tai rabota ili taka shte si ostane
 • M
  След няколко дена ще кача и снимки,защото до събота няма да ходя във втора база.Ако те интересува нещо свързано с технологията за отглеждане на телета може да отвориш нова тема,където и други колеги може да споделят своят опит,който да ти бъде от полза.
 • S
  ако не те бърка качи някоя снимка ще ми бъде от полза.
 • M
  Нашите телета са в бивша родилна сграда от ТКЗС,като всяко си има и дворче за разходка.Настаняваме ги поеденично.Наистина когато са повече си смучат ушите(и не само тях)и после имат стомашни проблеми от космите,които поглъщат.Храним ги с кофи-майки и се знае точно кое колко изпива-според възрастта.Отелванията са по различно време и няма как да настаним по няколко на едно място.Събираме ги едва,когато са отбити напълно.Аз до навършване на една година не ги пускам на паша.Става дума за млекодайните породи.Ако сезона позволява зелена трева им се залага не по-рано от десетият месец.Това е наша технология и животните се развиват перфектно.Доста са ни критикували за нея,но в последствие се убедиха ,че при този начин на отглеждане нямаме никъква смъртност.Само в най студените дни,когато температурата падне нощем под 20.С вратите се затварят.Постелята е несменяема.Изискването обаче е да няма течение.И клетките са начин,но ако не са под навес,лятото се напичат и това влияе на прираста на телетата.
 • идеята на индивидуалната клетка е под телето да се натрупа биотопливо от тор и постеля-тя не се чисти през целия период на отглегдане,след като се махне телето клеткатасе мести на ново място,между клетките има разстояние 1 метър,оградата е рещетка за да се виждат едно друго,на вратата се слага брезент за сянка.клетките се нареждат наи-добре под общ навес върху чакъл с плътна задна северна стена.тия на снимката струват 600лв,с подръчни материали няма да е повече от 100 лв.
 • kartagen,гледал ли си телета за да говориш глупости да ги затваря по 2-3?незнаеш ли че си смучат ушите(често си ги прегризват) и пъповете(често се възпаляват),така че тези клетки са единствения и идеален начин за отглеждане на телета до отбиването им.
 • S
  Така беше по Тошово време за малките теленца от млекодайните.Това е най доброто дори при минус двайсе градуса. Отделно в кошарки.Кой не верва значи не ги е виждал едно време в ТКЗСтата.А това е немски патент от преди войната
 • A
  ще направя снимка и ще ти пратя
 • S
  андон.качи някоя снимка на клетките които правиш

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Нов животновъд

Здравейте на всички нов съм в агри. Бг и като цяло съм нов във животновъдството взех си дв...

93 0
P

Отглеждане в обор мнения

Здравейте,моля за вашите съвети. Имам 7дка от които 3,5 ще правя помощно стопанство. Въпро...

302 0
E

Разпределение на пасища

Относно разпределението на пасища,как се разпределя за стопанската година?За стопанската 2...

75 0
A

Стопанска година 20/21г

solun1: На 30.09.2021 г. е края й. Новата започва от 01.10.2021 г.

204 2
N

Централен млекопровод

Здравейте колеги искам да си поставя централен млекопровод. Да ми предложите фирми за монт...

155 0