Частнопрактикуващи вет. лекари

 • M
  Колеги животновъди,през последните два месеца ми се наложи да закупувам животни от различни краища на страната.Няма проблем с пътни листове,паспорти за ЕПЖ,специализиран транспорт и т.н.,но в последствие се оказва,че частнопрактикуващият вет. лекар от чиито район е закупеното животно не подава своевременно информацията в единната система за регистрация и въпреки че притежавам изрядни на практика документи нашият вет.лекар не може да го зачисли в нашата ферма.Започват едни допълнителни разговори и молби,които според мен,ако всеки своевременно си вършеше работата не би трябвало да ги има.Някои от вас имал ли е подобни проблеми и как ги решава?
 • ИЗГУБИХМЕ ЖЕЛАНИЕ ЗА РАБОТА.
 • [podkup]
 • не винаги е вината в участъковия някой път и в ИСС
 • M
  Асосиациите да приемат да работят с тези номера от ушните марки,както ние работим,вместо да пилеят пари за дублираща дейност.Хич и не си помислям в развъдните книги да пиша стотици цифри.
 • V
  До д-р Антон Петров - системата може да съживява и заклани животни , но не го препоръчвам , защото става голяма каша.
 • V
  Да прав си Radi , всичко е до човека и затова не трябва да се делим на фермери и ветеринарни доктори , в крайна сметка всички газим едни и същи лайна . Големия проблем ще дойде , когато маркировката се прехвърли на чиновниците , помни ми думите пак ще говорим след година или две. А колкото до това дали фермерите имат право на достъп до инф. система , мисля че всички имате това право и сега след като подадете документи в НВМС
 • R
  Приятели, всичко зависи от човека! При мен и официалния и частнопрактикуващия лекар са зле с програмите и компютъра, официалния защото чака пенсия а другия защото не може да се научи да работи с компютър а синът му, който е ученик му въвежда животните. Резултата от това изпитах при поискване на справката за де минимис. В обновената програма за предназначение на животното е въведено освен за мляко да се пише и репродукция, единият не знае за промяната а другият не може да я направи и аз се пържа два дни как да оправя справката. С познат ветеринарен лекар, който има достъп до системата оправих справката, но ми костваше нерви. Затова се учудвам и същевременно поздравявам този от вас който пише че сам подготвял декларациите на нас фермерите. Моя като стане въпрос за това не може да си намери документите за маркиране. Добре, че си водя стриктно регистъра иначе съм загубен. Затова трябва да се либерализира режима за влизане в Интегрираната информационна система на НВМС. След регистриране с нея да могат да работят и фермери. Още повече, че развъдните асоциации искат те да маркират и въвеждат животните. Но пак казвам всичко е до нас хората.
 • Проблем може да имате с животно купено от пазар и взет пътен лист от там,може изпращащия го лекар да не го е насочил в информационната система към пазара или пък лекаря от пазара да не го е насочил към новия собственик.Засега състемата позволява доста неща,само не можем да съживим умрелите и заклани.
 • V
  А при мен е точно обратното. Изчистил съм системата от животните , които не бяха налични още в старата система , но при смяната и с новата се оказа , че доста от животните липсват или пък има такива , които бях изчистил.Проверих лично всички налични животни марка по марка в стадата , поработих няколко нощи , защото само вечер може да се работи спокойно , и сега всичко е топ. Проблемите при мен идват от фермерите , че не ми се обаждат своевременно за всяка промяна в числеността на животните. Освен това аз им вадя готови декларации , така не се налага да пишат и хората са много доволни .Най-много да има едно две животни със сменено предназначение , но го оправяме на секундата.
 • I
  Този проблем го има почти на всякаде. И при мен стават проблеми от този род. Въведени телета , месец-месец и половина по късно. Не отписани животни , които са продадени. Вписани на мое име животни на други хора. Животни с объркан пол , порода или предназначение. И като за капак има две ушни марки , които системата или доблира или не приема. Като дойде време за вадене на справка става нещо страшно. И не мога да разбера как работи тази система , всяка година оправяме грешки ,не само при новите животни , но и тези които битрябвало вече да са добре.
 • V
  преди 1 година имах същия проблем като на мирчев купих 30овце от русе старея собвеник ми даде всичките документи за овцете ушни марки бяха описани и съотвенно регистрирани обаче кагато ги прехвърлихме на моя доктор се оказа че тези овце не съществуват никъде пълен шах и тогава правих нова регистрация защото стария доктор еспал само се е нагушил за сметка на нас
 • V
  Когато вземаш ветеринарномедицинското свидетелство , вземай и телефона на доктора . За съжаление има и такива колеги , които все още не могат да се оправят с новата информационна система или пък не могат да си подредят работата , така че всичко извършено да е и нанесено в инф. система.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

289 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

136 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

283 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

697 0